.

Връзката ви е в опасност? Помислете защо!

Връзката ви е в опасност? Помислете защо!

Никак не е лесно да се отървем от лошите си навици. Това отнема доста време. Въпросът е, обаче, колко дълго връзката ни може да  ги изтърпи. Затова, ако имате лоши привички, е по-добре полека-лека да започнете са ги променяте, отколкото да загубите любимия човек. Тук съвсем не става дума за навика да си разхвърляте чорапите навсякъде из стаята, или пък  да си гризете ноктите … Думата е за онези навици, които наистина могат да съсипят една връзка.

Ясно е, че сексът не е най-важното в една връзка, но все пак той си остава най-добрият начин за поддържане на интимността между двама души.  Ето защо, ако сексът липсва в една връзка, близостта между партньорите получава сериозен удар.  Затова специалистите препоръчват  да се прави секс, дори и когато не сте съвсем във форма.

Животът си тече, хората се променят, двамата партньори - също. Естествено, вие няма вечно да изглеждате така, както на първата среща. Но въпреки това, и двамата партньори трябва да направят всичко възможно да  изглеждат добре - чисти, спретнати и подържани, а не занемарени, защото това не е безразлично на тяхната половинка.

Добре е да имате собствен живот, приятели и интереси, но не трябва да се забравят приоритетите -  това е лошо за една връзка.  Не може да използвате приятелите и работата, за да ‘избягате’ от партньора. Замислете се, че той по този начин ще  се почувства пренебрегнат, а  това ще стане причина за отчуждаване помежду ви.

Най-лесно е да търсите вина у хората, особено от най-близките. Лесно е да се превърне в навик вечното мърморене и критикуване.  А този навик унищожава любовта.  На някои хора им е много трудно да поемат отговорност за собственото си поведение, затова пък да се посочи с пръст някой друг виновен,  е много лесно. Да си вечна жертва е механизъм на контрол върху другите и обикновено се използва, когато на някой му изнася.

Ако партньорът ви е забравил да направи нещо, това не означава, че не ви обича. Но ако подобни неща се случват често, трябва да решите за кое  наистина  си заслужава да се ядосвате. Защото много пъти се обръща внимание на неща, които изобщо не си струват.

Споровете в една връзка не са непременно лош навик. Те са нормална част от съжителството на две различни личности.  Много важно е обаче, когато има несъгласие по определен въпрос и това  прерасне в спор,  той да бъде честен и справедлив и  да не се прибягва до обиди и заплахи.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...