.

Страдаш ли от Facebook ревност и доколко опасна е тя?

Страдаш ли от Facebook ревност и доколко опасна е тя?
Снимка: Reuters

Преди години бихте ли си помислили, че е възможно човек да ревнува заради появата на нови технологии? Съмнявам се.

 

Но е факт, че в днешно време доста двойки се ревнуват заради интернет и основно заради социалната мрежа Facebook. Мъжете постоянно правят забележки на приятелките си относно снимките, които качват (никой не иска гаджето му да качва пикантни снимки в профила си), момичетата пък се дразнят, когато техният любим хареса или недай си Боже коментира снимката на някоя друга. Това си е достойно за грандиозен скандал според представителките на нежния пол.

 

 

Социалните мрежи определено ни предоставят възможността да контактуваме с доста хора. Докато преди години хората са завършвали гимназия и са губели контакт с повечето си приятели и познати, в днешно време това няма как да стане, благодарение на Facebook. Може да не сте виждали някого години наред, но стига да имате профила му, няма как да не сте наясно какво се случва с него – къде живее, какво учи/работи, обвързан ли е и т.н.

 

Именно възможността от контакти с познати и приятели събужда ревността у някои хора, особено у тези, които имат ниско самочувствие.

 

Веднъж след като някой е решил, че го лъжат и има друг в живота на партньора му, започва едно ровене в профила на любимия/любимата, следене на съобщенията, внимателно преглеждане на новите събития и т.н. Все пак той/тя си мисли, че го лъжат, следователно е въпрос на време да намери нужните доказателства. А когато те липсват, ревнивецът започва да си ги измисля, да извърта и изопачава нещата, за да може да подкрепи с нещо, макар и дребно, своите думи и глупави предположения. Вече усмивката или прегръдката не е приятелски жест, той/тя смята, че това е част от флирт, че човекът отсреща е голямата ти любов от гимназията и т.н. Както вече споменахме, когато човек си навие нещо на пръстта, няма как да го разубедите, че не е прав, каквото и да правите, колкото и да ви е чиста съвестта.

 

Когато човек вярва на половинката си, животът му е хубав, той умее да се радва на малките неща и т.н. Но при ревнивеца това спокойствие и щастие липсват. Още със ставането си, той влиза в профила на своята половинка, за да търси компромати и доказателства, че има трети човек в техните взаимоотношения. Според наскоро направени проучвания, колкото по-ревнив е един човек, толкова повече „виси“ в интернет, особено в профила на своя/та партньор/ка.

 

Снимка: Dreamstime

 

Може да ни е интересно, весело и забавно в интернет и да обичаме да поддържаме профила си във Facebook, но е факт, че социалните мрежи оказват сериозно влияние върху личния ни живот. При някои хора това не е проблем, но на ревнивците определено им е трудно с толкова много нови и модерни технологии.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
mrankoniiii
преди 11 години
0
15
!
Отговори
техният любим хареса или недай си Боже коментира снимката на някоя друга. Това си е достойно за грандиозен скандал според представителките на нежния пол. Това е много вярно ;D
Страница 1 от 1