.

Кой е виновен да се стигне до раздяла?

Кой е виновен да се стигне до раздяла?
Снимка: Dreamstime

Любовта е сложна материя. Тя ни носи много положителни емоции, но в същото време е в състояние да ни направи нещастни. Дали ще бъдем щастливи с партньора си зависи от нас самите. Понякога се случва човек да полага усилия и да дава всичко от себе си, за да има стабилна връзка, но въпреки това нещата да не се получават. В такива случаи той започва да се чуди дали вината не е у него.

 

Ако се стигне до раздяла, въпреки че вие не я искате, не се обвинявайте и не се вглъбявайте в случилото се, защото така само ще си причините допълнителни страдания. Погледнете на нещата от друг ъгъл – може би, това не е вашата половинка и Господ знае по-добре от вас това. Все пак, когато човек губи не знае какво печели и обратното.

 

 

Има хора, които не могат да оценят човека до себе си. Те не полагат никакви усилия за връзката, която имат и рано или късно техният партньор не издържа на този начин на живот и решава да потърси щастието си другаде. Няма смисъл да страдате за човек, който не ви е ценял достатъчно, защото той просто не заслужава да бъде с вас.

 

Повечето жени мечтаят за бъдещето. Често мислят за дома, който искат да имат, работата, която искат да упражняват, мъжът, когото искат да обичат до сетния си дъх и децата, които ще ги радват и ядосват дълги години напред. Ако не ви се е случвало да виждате мъжа до себе си като баща на вашите деца, то няма смисъл да бъдете с този човек или да страдате, че сте се разделили.

 

Много е неприятно да си имаш вземане-даване с човек, който лъже всеки и за всичко. Няма значение дали не ви е казал истината за нещо дребно или за нещо сериозно. Факт е, че е излъгал партньора си. Радвайте се, че сте се отървали от поредния лъжец.

 

Някои мъже просто не могат да се сдържат и да пият в границите на разумното. За какво ви трябва мъж, който се напива всяка седмица, често до безпаметност, който не помни какво се е случило снощи в дискотеката и който трябва всеки път да прибирате у дома, защото той не може сам?

 

Обидите са нещо, с което не бива да се примирявате, без значение дали ги чувате, когато сте насаме или в компанията на приятели. Да, наистина е неприятно да ви обиждат пред други хора, но също толкова неприятно е и да ви обиждат, когато сте сами. Не си заслужава да отделяте повече време на човек, който ви нарича с обидни епитети.

 

В една връзка, освен разбирателството и уважението, сексът също е доста важен. Ако от известно време правите незадоволителен секс, то няма за какво да страдате, че е дошъл краят на връзката ви. Колкото и силна да е емоционалната връзка помежду ви, вие нямате бъдеще, ако не си пасвате в леглото.

 

Снимка: Dreamstime

 

Ако разпознаете поне две от горните предположения, то тогава сериозно трябва да се замислите дали не е време да приключите с тази връзка /или да престанете да страдате по бившия си/ и да отворите нова страница в живота си. Докато страдате за някой, който не си заслужава, може да се разминете с хора, които биха ви направили истински щастлива.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...