.

Как хората гледат на връзките между жени?

Как хората гледат на връзките между жени?
Снимка: Dreamstime

Макар с всеки изминал ден толерантността на хората да се увеличава, все още има теми, които остават „табу“ и будят нескрито недоволство. Една подобна тема е въпросът за еднополовите връзки. Като че ли по-известни и обсъждани са връзките между мъже, отколкото тези между жени.

 

Според активисти за правата на човека, когато става въпрос за лесбийки, рядко се признава факта, че сексуалните възгледи и желания произлизат от сърцето. Жените, които се осмеляват да говорят за своята сексуалност, обикновено се сблъскват с множество предразсъдъци.

 

 

Въпреки че светът се променя с всеки ден, все още единствената приета норма е хетеросексуалната ориентация. Всичко останало се разглежда като отклонение. Може да се каже, че донякъде на жените им е по-трудно, защото все няма достатъчно обсъждане на тяхната тема в обществото. Като че ли хората са свикнали и имат по-голяма осведоменост относно хомосексуалността между мъже.

 

Основна причина, поради която лесбийките са осъждани и неприемани повече в сравнение с мъжете хомосексуалисти е, че женската сексуалност е застъпена по-слабо в културните и социални пространства. Сексуалността на жените винаги е била под контрола на мъжете. В миналото на нея се е гледало единствено като необходимост за възпроизвеждане и като белег за морал.

 

Макар броят на връзките между жени да се увеличава, все още много от тях остават „на тъмно“. Обществото не харесва идеята за хомосексуални връзки като цяло, но тези между мъжете са натрапвани повече и има известно претръпване към тях. Всъщност социалното приемане на еднополовите връзки все още си остава само желание и мечта.

 

Разбира се, когато говорим за правата на хомосексуалистите, несъмнено излиза въпросът трябва ли и хетеросексуалните хора да парадират със сексуалността си, както го правят някой гей двойки? Според някои сексуалността е интимна сфера, принадлежаща към личното пространство. Всъщност по-важното е да се стимулира развитието на социална среда, в която двама души спокойно могат да се насладят на своите сексуални свободи без порицание или морално осъждане.

 

Още статии, свързани с личния живот, четете в Tialoto.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...