.

Няколко съвета какво да НЕ правите на първа среща

Няколко съвета какво да НЕ правите на първа среща
Снимка: Dreamstime

Остават броени дни до Св. Валентин и голяма част от мъжете и жените се оглеждат за подходящ партньор, за да не прекарат празника сами. Първите срещи винаги са вълнуващи, защото хората се стараят да се представят в максимално добра светлина. Понякога обаче това не се получава, дори когато човекът наистина е добър.

 

Хубаво е, когато излизате с мъж/жена на вечеря, да се държите естествено. Няма смисъл да слагате маска и да заблуждавате човека срещу себе си. Защо той/тя трябва да се влюби в човека, за когото се представяте и след няколко месеца да разбере, че вие всъщност се различен/на?

 

Вижте какво НЕ трябва да правите на първа среща, за да има и втора:

 

Не прекалявайте с алкохола – няма нищо лошо да пийнете едно малко или един коктейл, за да се отпуснете, но в никакъв случай не прекалявайте, защото никой не обича да си общува с пиян човек. Също така има вероятност да се разприказвате повече и да кажете неща, които всъщност не искате човекът срещу вас да научава.

 

 

Затова пийте на малки глътки и в никакъв случай на гладно. Ако усетите, че сте прекалили с алкохола, кажете, че не се чувствате добре и се приберете у дома, преди да сте започнали да се излагате.

 

Не говорете за бившето си гадже – никой бъдещ потенциален партньор не се интересува защо точно сте се разделили с бившия/бившата, били ли сте щастливи заедно, кой кого е наранил и т.н. Това са разговори, които се провеждат след време и то само ако има интерес партньорът. Иначе оставете тази лична информация за себе си.

 

Дори още да страдате по бившето си гадже, не бива да го показвате пред бъдещето, ако искате да си имате такова. Помислете предварително за какво би могло да си говорите, за да не се изчерпате и да решите да излеете душата си.

 

Не се смейте на всичко – глупаво е да се смеете на всичко. Първо, няма смисъл да заблуждавате човека срещу вас, че има страхотно чувство за хумор, второ, рано или късно той ще разбере, че се смеете насила и ще се почувства неловко. Затова се смейте умерено. Също така се опитайте и вие да бъдете забавни и разкажете някоя интересна история /но по-добре избягвайте изтърканите вицове/.

 

Не се обличайте неподходящо – облеклото не е най-важното нещо в един човек, но ще направите лошо впечатление, ако отидете на първа среща неподходящо облечени. Какво ще облечете зависи от това къде ще ходите. Ако сте решили първата ви среща да е сред природата, забравете за късите роклички и обувките на висок ток. Облечете се подходящо – със спортни дрехи. Жените изглеждат много добре, когато са естествени.

 

Не говорете прекалено много – хубаво е, че имате какво да кажете и не си мълчите, но все пак оставате възможност и на човека срещу вас да каже нещо за себе си. Нали целта е да се опознаете? Когато говорите за нещо, след като се изкажете, вместо да смените темата и да продължите да говорите, задайте някакъв въпрос.

 

Не си ровете в телефона – с течение на времето става все по нормално да видиш няколко души, излезли на кафе, всеки взел GSM-а си и прави нещо на него. Но за какво ти е да се виждаш с някого, като в същото време не му обръщаш достатъчно внимание? Ако се налага да проведете спешен разговор – отидете до тоалетна и се обадете, но в никакъв случай не пишете SMS-и или не си чатете по време на среща, ако искате отново да видите този човек.

 

Не се дръжте невъзпитано – може да не сте на официален коктейл с известни личности, но това не означава, че трябва да се държите като хванати от гората. Всеки забелязва обноските на околните и си прави съответните изводи. Затова се дръжте възпитано и не забравяйте добрите си маниери.

 

Не прекалявайте с флирта – хубаво е човекът срещу вас да вижда интерес от ваша страна, но това не означава, че трябва постоянно да флиртувате, защото това може да го/я накара да си направи погрешни изводи за вас. Отвръщайте на усмивките му, направете му комплимент, ако има за какво, но не му/й се натискайте прекалено много.

 

Снимка: Dreamstime

 

Както се казва „Човек има само един шанс да направи добро първо впечатление“. Затова не го пропускайте! Дръжте се естествено, възпитано и направете всичко възможно да се харесате на човека срещу вас. Може би това е вашата половинка?


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...