.

Няколко интересни факта за любовта

Няколко интересни факта за любовта
Снимка: Dreamstime

Всеки от нас се е влюбвал. Но знаете ли какво точно представлява любовта? Как възниква? Къде се заражда? Има много въпроси, свързани с любовта, чиито отговори не са известни, но въпреки това хората продължават да обичат и да бъдат обичани.

 

Вижте няколко интересни научни факта, свързани с най-сладкото чувства на света – любовта:

 

Шоколадът е „любовен наркотик“ - според легендите мексиканският вожд Монтесума е изпивал по 50 чаши шоколад, преди да влезе в харема си, в който са го чакали цели ... 600 жени. Смятало се е, че е вид наркотик, който предизвиква романтични чувства. Разликата е, че днес ядем какао с примеси на захар, а в миналото е било чисто.

 

Снимка: sxc.hu

 

Представителите на силния пол се влюбват преди дамите – редица проучвания показват, че мъжете се влюбват първи. На тях са им нужни средно около 3 срещи с момичето, за да усетят, че вече изпитват по-сериозни чувства. На дамите им е нужно повече време, преди да усетят пеперуди в стомаха си. Това е и причината, поради която мъжете първи казват „Обичам те!“.

 

Снимка: Dreamstime

 

Любовта е лек – според учените любовта успокоява тялото физически и психически и увеличава растежа на нервни окончания. По този начин се лекува нервната система и се подобрява паметта.

 

Снимка: sxc.hu

 

Малкото име сближава – колко от вас не чуват името на човека, с когото се запознават, защото са съсредоточени да кажат своето име? Опитайте се, когато научавате ново име, да го запомняте. Така ще направите добро впечатление на човека срещу вас и ще ви е по-лесно да се сближите.

 

Снимка: sxc.hu


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
bairam.mumun
преди 9 години
1
1
!
Отговори
Даитеми савет как дасеотърся от вманията си.Която мепобърква къмтози човек които .Обичам безумно .
Страница 1 от 1