.

Защо online срещите не са за вас?

Защо online срещите не са за вас?
Снимка: Dreamstime

Може често да роптаем срещу бързото развитие на технологиите през последните 20 години – телевизорите отнеха много от времето ни, компютърът ангажира вниманието ни, социалните мрежи разшириха, но и ограничиха общуването ни.

 

Не всички обаче оценяваме по еднакъв начин влиянието на интернет върху запознанствата ни. Освен за работа, забавление, обучение и общуване с близки и приятели, световната компютърна мрежа ни предоставя идеална възможност да се запознаем с нови хора с подобни на нашите интереси и да си уговорим среща с тях.

 

Дали за всеки търсенето на партньор по интернет е удачно, ако искате сериозна връзка?

 

 

Ето какво може да ви спре:

 

Предпочитате разговор на 4 очи

Когато чатим с хора, които познаваме, можем да си представим думите им с техния глас и да вникнем в съдържанието им по-лесно. Шегата, иронията, емоциите като цяло се усещат по-лесно. Общувайки с нов човек, трудно можем да придобием представа за същността му.

 

Трудно се доверявате

При общуването онлайн до нас достигат едва няколко процента от информацията, която човекът отсреща споделя с нас. Как така? – липсва езикът на тялото. Например по стойката на човек можем да отсъдим дали е досаден, заинтересован, уморен, притеснен... технологиите все още не ни дават тази информация.

 

Интернет ограничава

Когато излизате на среща с някого, обстановката винаги е различна. Дори да сте в същия ресторант на същата маса и си поръчате същото ядене, ситуацията е различна. На компютъра имаме същия екран, същите прозорци, същата клавиатура и същите фрази за опознаване. Определени детайли около двама ви, когато сте заедно диктуват темите на разговора. В интернет можете да споделите някоя песен, статия или видеоклип, но пък това е вид отдалечаване между двама ви.

 

Още полезни статии четете в Az-jenata.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...