.

Няколко неща, които НЕ бива да казваш на бившия/бившата

Няколко неща, които НЕ бива да казваш на бившия/бившата
Снимка: Dreamstime

Факт е, че повечето връзки имат край. Рано или късно човек разлюбва половинката си или си намира по-добра такава. Малцина са щастливците, които са с един човек цял живот. Повечето се лутат доста време, преди да намерят човек, с когото са готови да прекарат остатъка от живота си. Какво се случва най-често, когато двама души се разделят? Повечето хора така и не успяват да запазят благоприличие, особено ако са наранени и започват да си вадят „кирливите ризи“. Колкото и да те боли, колкото и да искаш да го направиш, по-добре недей. Има неща, които никога НЕ бива да казваш по адрес на бившия/бившата си. Вижте кои са те:

 

Винаги се държеше отвратително – казвайки това, отстрани изглеждаш като пълен/на глупак/чка. Ако думите ти са истина, защо сте били заедно месеци/години наред? По-добре си спести такива коментари, защото околните ще се вземат за злобен човек, който говори неверни неща. Дори да е истина, замълчи си, ще бъде в твоя полза.

 

 

Не го/я биваше в леглото – първо, всеки има различни критерии, второ, това е част от личния ви живот и това би трябвало да си остане помежду ви. Дори да е бил/а кръгла нула в леглото, не това е най-важното у един човек, нали? Глупаво и нередно от твоя страна е да разказваш наляво и надясно за сексуалните умения на бившия/бившата. Запази тази лична информация за себе си.

 

„Все още го/я обичам“ - в това няма нищо лошо, напротив, любовта е едно наистина красиво чувство. Но, ако нещата помежду ви наистина са приключили, по-добре престани да тръбиш наляво и надясно, че все още обичаш бившето си гадже. Не, че това те излага по някакъв начин. Не, не те, но удължава агонията и ще страдаш доста повече време. Примири се със случилото се, колкото и да ти е трудно.

 

Тайна, която ти е споделил/а – както си пазил тайните му/й, когато сте били заедно, така трябва да го правиш и за в бъдеще. Това, че сте се разделили, не означава, че трябва да се злепоставяте. Прояви доза уважение, дори да не заслужава такова, и не разказвай на приятелите си неща, които той/тя не би искала да се разбират. Все пак всеки има тайни, нали?

 

Неща, които харесваш у него/нея – това не означава, че трябва да забравиш неговите/нейните положителни качества и хубавите неща, които е направил/а за теб. Просто няма нужда да мислиш постоянно за него/нея и по този начин да се нараняваш. Запомни го/я с добро, но не го/я хиперболизирай.

 

Освен с бившия/бившата, трябва да бъдеш внимателен/на и с настоящата си половинка. Виж какво трябва да избягваш да казваш пред него/нея:

 

Лоши черти на характера на бившия/бившата, които ги има и у него/нея – никой не обича да бъде сравняван с околните, особено ако това сравнение е с бившия/бившата ти. Вместо да си създаваш излишни скандали и напрежение, поднеси информацията по друг начин, без да споменаваш излишни имена.

 

Колко много родителите ти са го/я харесвали – когато решиш да направиш тази важна крачна във вашите взаимоотношения и да запознаеш гаджето с родителите ти, забрави за бившия/бившата си. Излишно е да споменаваш, че те са го/я харесали и съжаляват, че нещата помежду ви не са потръгнали. Той/тя вече е в миналото и наистина трябва да си остане там, ако не искаш излишни проблеми в личния живот.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
titenceto pisenceto
преди 10 години
0
0
!
Отговори
emi sporet men e dumata obicham te :)))
Страница 1 от 1