.

Какво се случва с тялото ни по време на оргазъм?

Какво се случва с тялото ни по време на оргазъм?
Снимка: Dreamstime

Оргазмът е често обсъждана тема, особено сред жените. Мъжете почти винаги получават оргазъм по време на секс или когато мастурбират, но при жените не се получава всеки път. На някои представителки на нежния пол са им нужни години, за да разберат какво е чувството да свършат.

 

 

Оргазмът е кулминационният момент, който се получава вследствие на силна телесна наслада и контракции на тазовите мускули, контролирани от вегетативната нервна система. По време на оргазъм всеки реагира различно. Някои хора не издават нито звук, други са доста шумни, трети дори говорят. Общото при всички са спазмите на някои мускулни групи, както и чувството на еуфория и задоволство. Представителите на силния пол при оргазъм отделят семенна течност.

 

Какво точно се случва с организма по време на оргазъм?

 

Мускулите на корема, бедрата и талията се съкращават и натоварват.

При жените големите срамни устни се разтварят и стават плоски, а малките се удебеляват и се изтеглят напред.

При 70% от хората по време на оргазъм кожата по врата и корема се зачервява, като тази розовина се разпространява и към гърдите.

Пулсът се увеличава до 100-150 удара в минута.

Клиторът при жените се удължава и нараства, като достига своя максимален размер. Влагалището също се увеличава, като вътрешната му повърхност се разширява. Стените стават светло лилави на цвят и се овлажняват. Матката се увеличава почти два пъти, като шийката се изтегля напред.

Дишането става бързо и учестено, като се повишава до 3 пъти повече от нормалното.

Интересен е фактът, че колкото по-силен е оргазмът, толкова по-слаби са интелектуалните способности на човека, който го изпитва.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...