.

Доказано: Колкото по-гладни сте, толкова повече се карате с гаджето

Доказано: Колкото по-гладни сте, толкова повече се карате с гаджето
Снимка: Dreamstime

Храната е изключително важна за всички живи същества. Тя трябва да бъде разнообразна и в разумни количества, за да помогне на организма да функционира правилно. Оказва се, че храната оказва влияние както на функциите на организма, така и на любовта. Как? Наскоро направено проучване показва, че партньорите по-често се карат, когато са гладни и ако искат да запазят връзката си, по-добре да хапнат нещо сладко, преди да започнат да водят сериозен разговор или да вдигат скандал.

 

 

Учените направили изследване, в което участвали 107 двойки. Те трябвало да попълнят въпросници за техните отношения, като в същото време били измервани нивата на кръвната им захар рано сутрин и вечер. Доброволците трябвало да измерят изблиците си на гняв, като набучат кукли с 51 игли в зависимост колко са ядосани на партньорите си.

 

Резултатите показали, че гневните пристъпи били най-силни, когато хората били гладни. Затова учените съветват двойките да започват сериозен разговор, когато са сити. Колкото по-ниски са нивата на кръвната захар, с толкова повече игли били набучвани куклите.

 

Интересен е фактът, че дори хората, които били в изключително добри взаимоотношения с половинката си, са склонни да се ядосат, когато са гладни и имат по-ниски нива на кръвна захар.

 

Втората част на експеримента носи името „Наказанието“. Партньорите трябвало взаимно да се наказват с неприятни звуци като вой на сирени, стържене на нокти върху повърхност, стържене с прибори върху чиния и т.н. Резултатите показали, че колкото по-ниски били нивата на кръвната захар, толкова по-сурови изпитания хората налагали на своите половинки. Наказанията ставали по-малко дразнещи, когато доброволците консумирали сладкиши.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...