.

Вредна или полезна е ревността?

Вредна или полезна е ревността?
Снимка: freedigitalphotos.net

Когато човек се влюби, може много да се промени. Някои тийнейджъри израстват много, когато се влюбят за първи път. Любовта ги кара да са по-отговорни, по-сериозни, по-отдадени, а понякога и по-ревниви. Ревността е част от почти всяка връзка, различно е количеството. Някои твърдят, че не могат да понасят ревността в една връзка, други споделят, че е нормално да ревнуваш гаджето, защото това е признак за любов. Къде всъщност се крие истината?

 

Ревността може да бъде вредна, ако прекаляваш и се държиш зле с гаджето си. Сцените на ревност никой не ги обича. Без значение дали си момче, или момиче, ако правиш скандали, крещиш, викаш, сърдиш се и се цупиш, защото ревнуваш, това не е приятно за никой. Така няма да направиш нищо градивно, само ще се изнервиш, ще ядосаш и гаджето. А след скандала, ще усетиш единствено горчив привкус и ще съжаляваш, че си вдигал/а врява, особено ако е било без никакъв повод.

 

 

Ревността е вредна, ако се обсебваш. Някои хора смятат, че трябва „да пазят” гаджето да не им изневери. Това означава постоянно звънене по телефона, чатене, излизане заедно. Ако другият излезе с човек от противоположния пол следва сърдене и скандал, дори човекът да е приятел от детските години. Ако ревнуваш така, това е вредно. Ти се обсебваш от мисълта, че гаджето ти може да погледне друг/а и не можеш да се справиш с тази мисъл. Опитай да се занимаваш само с хора, на които наистина имаш доверие. Не бъди досаден/на, не са много хората, които се радват някой да им се обажда през половин час.

 

Ревността, породена от ниско самочувствие. Някои тийнейджъри още не са наясно със себе си. Не са преживели доста от комплексите си и не могат да повярват как са успели да забият такова яко гадже. След това идва страхът, че той или тя ще срещне някой/я по-красив/а, по-умен/на и по-готин/а. Тази ревност също е много вредна. Не бива да се подценяваш и да се тормозиш от мисълта, че не си достатъчно привлекателен/на и гаджето ти няма да бъде още дълго с теб. Това е грешна тактика. Помисли си, че щом той или тя е избрал/а теб, значи наистина нещо в теб е специално.

 

Ревността помага, когато е в минимални количества. Тук не говорим за скандали, за караници и сълзи. Става дума за онези малки жестове или реакции, които гаджето ти или ти имате, ако например друг/а те загледа на улицата. Знаете, че сте си верни, обичате се и нямате съмнения един в друг. Но е мило, когато другия види, че на теб ти пука и наистина оценяваш човека до себе си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
"g0oD"_glr
преди 10 години
2
2
!
Отговори
Най-голямата отрова за една истинска любов е ревността.
Страница 1 от 1