.

Защо не е добра идея да търсиш любовта в интернет

Защо не е добра идея да търсиш любовта в интернет
Снимка: freedigitalphotos.net

Все повече хора срещат любовта на живота си в интернет. Чували сме какви ли не истории за хора, които се виждат за първи път в деня на сватбата си или пък други, които се запознават в мрежата, но бързо след това се виждат в реалността. Интернет може да ти помогне да се запознаеш с повече хора, но той може да има и някои негативни последици. Защо не е добра идея да търсиш любовта в интернет пространството?

 

Може да бъде опасно. Никога не подценявай човека отсреща и комуникацията си с него. Винаги имай предвид, че срещу теб може да не стои човекът, за който се представя. Тийнейджърите са най-уязвими в интернет, защото често стават жертва на педофили или измамници. Не давай лични данни, не казвай къде живееш и не разказвай много за себе си. Ако все пак смяташ да излезеш с този човек, уредете си среща на добре познато място, на което има много хора, например кафе в центъра на града.

 

Човек си изгражда грешна представа. Много хора си изграждат грешна представа за човека отсреща и след това лесно се разочароват от него. Не бива да се влюбваш във въображаем образ. Приеми, че не познаваш човека срещу теб и трябва да излизате на живо, за да се опознаете наистина. Нищо не може да замени живия контакт, който дава истинско общуване, разговори, погледи, емоции и чувства.

 

Пренасяш любовта си в чата. Голяма грешка, която много младежи правят. Те сякаш толкова свикват да общуват в интернет, че не изпитват нужда да излизат с гаджето си. На тях им е достатъчно да се чуват или да си чатят с партньора, а живите срещи и моментите, прекарани с партньора, сякаш остават на заден план. Това е голяма грешка, защото се откъсваш сериозно от реалността.

 

Лъжеш. Понякога го правиш, за да се харесаш на другия или просто не се усещаш как преувеличаваш. Проблемът е, че в интернет човек е такъв, какъвто иска да бъде. Там се представяш за някого, но това не си ти. В един момент се оказва, че гаджето ти не е влюбено в теб, а в образа, който си създал в интернет.

 

Все по-трудно общуваш на живо. Някои тийнейджъри са много стеснителни и успяват да завързват разговор само в интернет. Това е голям проблем, защото те започват да се чувстват уверени само в мрежата, а на живо се срамуват да говорят с непознати. По-добре се опитай да се отпуснеш и да се запознаваш спокойно с нови хора в реалността.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...