.

Какво трябва да знаеш, преди да започнеш отворена връзка

Какво трябва да знаеш, преди да започнеш отворена връзка
Снимка: freedigitalphotos.net

Мислил/а ли си си за отворена връзка? Много млади хора имат такива връзки и твърдят, че са щастливи с тях. Отворената връзка изобщо не е за всеки. Ако си ревнив, ако искаш партньора си само за себе си и не можеш да си го представиш в чужди ръце, тогава хубаво си помисли дали такъв тип връзка е за теб. Сега ще ти дадем няколко въпроса, на които да си отговориш, преди да започнеш такава връзка.

 

Защо го правиш? Помисли си преди да се захванеш. Защо го правиш? Скучно ти е, искаш да изживееш нещо ново, искаш нещо интересно и разтърсващо, неизпитани усещания? Или просто любопитство? Помисли си хубаво защо искаш да пробваш. Имай предвид, че може да се разочароваш сериозно и да бъдеш наранен/а.

 

Трябва ли да започнем с пробен период? Това изобщо не е лоша идея. Някои хора имат нужда да се убедят, че това е или не е за тях. Отначало може да си мотивиран/а и да си мислиш, че всичко е наред, но лесно можеш да се окажеш в неприятна ситуация – разочарован/а или изоставен/а.

 

Сигурност? Здравето ти е най-важно, затова никога не пренебрегвай презервативите. Те са най-доброто средство за предпазване от бременност и от полово предавани болести. Много е важно да обсъдиш с партньора си, че трябва да практикувате безопасен секс, иначе залагате здравето си на карта. Дори да познавате и другите си партньори и да им имате доверие, не бива да правите секс без предпазни средства.

 

Граници. Трябва много сериозно да поговориш с гаджето си. В една отворена връзка може да има правила, само ако вие си установите такива. Всичко зависи от вас двамата. Разкажи до къде си способен/на да стигнеш и бъди честен/на, иначе рискуваш гаджето ти да не разбере изцяло до къде му позволяваш да стигне.

 

Какво ще се случи, ако се влюбиш? Помисли хубаво и за този вариант. Каквито и уговорки да имаш с гаджето си, нищо не може да спре чувствата. В един момент може да се окаже, че ти си се влюбил/а в друг човек, а това много променя ситуацията. Същото важи и за гаджето ти, защото то също може да изпита чувства към друг човек. В един момент може да се окаже, че иска да се раздели с теб, за да бъде с друг/а.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...