.

Съвети за модерни джентълмени [част първа]

Съвети за модерни джентълмени [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Някои хора смятат, че не е модерно да си джентълмен и това е отживелица. Истината е, че дамите обожават да получават внимание и да се чувстват харесвани от мъжкия пол. Един от начините да покажеш на момиче, че е харесвано и проявяваш интерес, това е да бъдеш кавалер. Не се изискват много усилия, а и сега ще ти дадем няколко ценни съвета.

 

Отваряй ѝ вратата. Първите срещи винаги са на публични места, като кафета, ресторанти или други заведения. Сега трябва да ѝ направиш впечатление и да покажеш, че си възпитан. Отварянето на вратата просто не остарява. Винаги го прави, пусни я да мине пред теб. Това ще ѝ направи силно впечатление, а и знай, че повечето момичета просто го очакват. В никакъв случай не минавай пръв и не пускай вратата пред нея. Това прави ужасно впечатление.

 

Нека тя да седне първа. След като ѝ отвориш вратата, позволи ѝ да хареса маса (ако сте в заведение). Нека тя да реши, а ако се колебае, просто я насочи. След това ѝ позволи тя да седне първа, като ѝ помогнеш със стола. Това показва, че те е грижа за нея и искаш да се чувства комфортно.

 

Помисли си за маниерите ти, когато си на маса. Ако си вкъщи и ядеш любимия си сандвич, няма нужда да ползваш няколко прибора. Но това не означава, че трябва да забравяш за обноските си, когато си на маса. Ако все пак имаш затруднения, прочети някои важни неща за етикета и протокола, които трябва да спазваш.

 

Не говори много за други жени. Някои мъже смятат, че е съвсем нормално да разказват за други жени и да се хвалят с любовните си подвизи. Това не е добра тактика да спечелиш момиче, а и е крайно невъзпитано. Не споменавай бивши, не говори за други момичета, нито за любовните си подвизи.

 

Внимавай колко пиеш. Ако се напиваш лесно, най-добре е да избягваш алкохола. Същото важи и за случаите, когато шофираш. Разбира се, в други случаи можеш да пиеш коктейл или друга алкохолна напитка, но наистина трябва да внимаваш да не се напиеш. Никое момиче не би се радвало да те прибира пиян на първа среща.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...