.

Как да скъсаш с гаджето без излишни скандали

Как да скъсаш с гаджето без излишни скандали
Снимка: iStock

Определено не е готино да те зареже гаджето, но и не е никак лесно ти да скъсаш с партньора си, особено ако той не ти е направи нищо лошо. Как да скъсаш с гаджето, така че да не го нараниш прекалено много?

 

Не го обвинявай – колкото и да ти се иска да го направиш, по-добре недей. Няма да спечелиш нищо, ако му стовариш цялата вина за края на взаимоотношенията ви. Всъщност може да постигнеш обратен ефект на този, който желаеш, вместо да се разделите, той да те моли да останете заедно, да се промени и да оправи нещата. По-добре му кажи директно защо искаш да се разделите и не го обвинявай в нищо.

 

 

Не се колебай – ако се разделяш с гаджето си, което не ти е направило нищо лошо не е пълен идиот, е напълно нормално подсъзнателно да искаш да си оставиш вратичка за в бъдеще. Това обаче не е никак честно спрямо него, затова се постарай да не му даваш напразни надежди.

 

Бъди честен – колкото и да ти е трудно да кажеш истината, това е най-правилното нещо, което можеш да направиш. Трябва да се научиш да се държиш като зрял човек във всякакви ситуации, а не само когато ти е изгодно.

 

Не късай със SMS или онлайн – няма човек, който да не се почувства обиден да скъсат с него по този начин, но въпреки това доста хора го правят. Да, определено е по-лесно, отколкото да се видите очи в очи и да му кажеш истината, но не е никак честно. Излезте двамата и отидете на спокойно място, където може да поговорите. Кажи му това, което мислиш и не му давай напразни надежди.

 

Внимавай – има хора, които приемат раздялата с любимия тежко, затова ако мислиш, че гаджето ти е такъв човек, вижте се някъде, където има хора и той няма да ти прави драми, скандали и ще ти спести яростните си изблици.

 

Не изчезвай безследно – има доста хора, които просто решават да се изнижат незабелязано. Те престават да търсят другия, не си вдигат телефона, не отговарят на съобщенията и т.н. Това е изключително невъзпитан подход и без значение дали сте били заедно няколко дни или няколко години, трябва да се видите и да си вземете „довиждане“ като зрели хора.

 

Не го търси – колкото и да ти се иска да се чуете и видите като приятелите, не го прави, поне първите няколко месеца. Остави бившето си гадже да се отърси от случилото се, да те преодолее и тогава се опитай да поддържаш с него някакви приятелски взаимоотношения.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...