.

Какво мъжете и жените правят различно [част трета]

Какво мъжете и жените правят различно [част трета]
Снимка: freedigitalphotos.net

Двата пола са толкова различни не само в мислите и чувствата си, но и в навиците си. Ето какво мъжете и жените не правят по един и същи начин.

 

Преживяват нещата. Когато жената има проблеми, обикновено говори за това с майка си, с приятелка, с мъжа си, със случайно срещната жена, с продавачката в магазина. Тя пише есемеси, попълва дневник, поства в социалните мрежи. Колкото повече обсъжда проблема, толкова по-леко ѝ става. Проблемът, споделен с други хора, сякаш намалява и вече не е толкова плашещ. Жените имат нужда да говорят за това и да са нещо като психолози, а също и да чуят от някой друг, че са прави. Когато мъжът има проблеми обаче, той си пуска футболен мач, ляга на дивана и мълчи. Има нужда да се разсее от нещата, които го притесняват - така се справя със стреса. А когато напрежението отслабне, сам търси решение и логика най-вече. 

 

Показват ръцете си. Когато някой им каже да си покажат ръцете, мъжете ще покажат дланите си, докато жените обикновено показват горната страна на китките си. Това е така заради пръстените, които носят или маникюра.

 

 

Хвърлят топка. Мъжът обикновено хвърля топката с две ръце над главата си или с една – от рамо, а жената – от долу нагоре, като държи топката с две ръце.

 

Завързват колана на халата си. Жените правят това на талията, а мъжете – някъде под пъпа. Причината най-вероятно е в това, че жените се стремят да подчертаят талията си, а мъжете са много по-небрежни в това отношение и нямат подобни желания. Може би за тях така е по-удобно, особено ако мъжът има коремче.

 

Съхраняват информация в съзнанието си. Жената внимателно събира информация за всичко: кое къде стои, кой какво обича, кой кога има рожден ден, много умно я използва и лесно може да я навърже с друга. Използва я умно. Мъжът помни само това, което е действително важно и обвинява жената, че си пълни главата с всякакви глупости и им обръща внимание. Но именно всички тези женски глупости помагат в много ситуации и се оказват доста прави. Мъжете трябва да признаят, че жените са удивителни, помнят много и разнообразна информация, която влиза в употреба в най-неочаквани моменти. Но най-важното е, че знаят, кога една жена има намерения спрямо мъжа и се оказват прави.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...