.

7 ползи от редовното практикуване на секс

7 ползи от редовното практикуване на секс
Снимка: iStock

Сексът е едно страхотно изживяване, което е не само вълнуващо и адски приятно, но и полезно за здравето. Без значение по какъв тип секс си падаш – страстен, нежен, див, груб или друг, то когато правиш секс, това влияе благоприятно на здравословното ти състояние.

 

Виж кои са ползите от редовното правене на секс:

 

Сексът е упражнение – упражненията са страшно полезни за здравето и благодарение на тях човек поддържа фигурата си. Сексът спокойно може да бъде причислен към упражненията, но това не означава, че може да замени напълно фитнеса. Факт е, че с него се горят калории, но те са 5 калории на минута, което не е достатъчно, ако искаш да изваеш тялото си. Другият плюс на секса е, че повишава сърдечната честота, а в зависимост от избраните пози се натоварват различни мускулни групи.

 

 

Повече оргазми = по-добро настроение - ако искаш да се отървеш от всички негативни емоции, заведи гаджето си в спалнята. Добрият секс ще ти помогне да си възвърнеш психическия баланс, да се успокоиш и да бъдеш отново спокоен и в настроение. По време на оргазъм се освобождава хормонът окситоцин, който едновременно намалява нивата на стрес е предизвиква временно състояние на еуфория.

 

Сексът облекчава главоболието – ако те боли главата, не посягай към някакво обезболяващо, а излекувай неприятното усещане с помощта на секс. Ендорфините, които се освобождават по време на секс действат като естествени болкоуспокояващи медикаменти.

 

Сексът е полезен за сърцето – хората, които правят секс минимум 2 пъти седмично, са по-защитени от сърдечно-съдови заболявания.

 

Повече секс = по-добър сън - след оргазъм в тялото на човек се отделя хормонът пролактин, който е отговорен за чувството на спокойствие и сънливост. Все повече хора имат проблеми със съня заради забързания начин на живот, който водят и стресът, който преживяват. Редовното правене на секс ще ти помогне в борбата с безсънието, защото по време на акта организмът се засища с хормона ендорфин, който облекчава напрежението.

 

Сексът повишава имунитета – не е нужно да пиеш имуностимуланти, за да бъдеш здрав. Достатъчно е да правиш секс редовно. Според редица проучвания хората, които правят секс 2 или повече пъти седмично, имат в телата си по-високи нива на антитялото имуноглобулин, който помага в борбата срещу гриповете и вирусите.

 

Сексът облекчава ПМС-то и болките по време на цикъл – представителките на нежния пол, които редовно правят секс, по-рядко се оплакват от ПМС и болки менструални спазми.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...