регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Какво представлява сексуалното привличане?

На какво се дължи и какъв е точният процес

Какво представлява сексуалното привличане?
Снимка: Instagram

Човешкото съзнание прекарва голяма част от времето си насочвайки мисли и действия към избора на подходящ партньор и създаването на наследници. Предаването на гените в следващото поколение – рано и често, е водещ инстинкт в животинския свят.

 

От еволюционна гледна точка размножаването е най-важната стъпка за развитието на вида и се базира предимно на сексуалната селекция – избора на партньор с най-подходящи физически и генетични черти за създаването на здраво поколение.

 

Тези черти дават най-голям шанс за оцеляване на бъдещото поколение и повечето са видими с просто око, но имат по-силно значение за подсъзнанието. 

 

Красотата например, е един от най-ясните признаци за физическо здраве и плодовитост. Но самата красота не се изразява само в големи мускули при мъжете и големи гърди при жените – билатералната (двустранната) симетрия е много по-важна.

 

Липсата на симетричен баланс в пропорциите на човешките черти се интерпретира като белег за стресов фактор, с който организмът не се е справил и се възприема като отблъскваща. Привличаща е друга характеристика – отношението между големината на ханша и таза: когато обиколката на ханша е по-тясна от тазовата и мъжете и жените автоматично биват привлечени – това е сигнал за добри нива на половите хормони и физическата издръжливост. 

 

Някои фактори са невидими и трудно доловими, като феромоните. Те са подобни на хормоните съединения изпращащи химични сигнали, но не в тялото, а извън него.

 

Според няколко научни изследвания, жените могат да долавят силни сигнали от телесният аромат на мъжете, като това дали са генетично съвместими – колкото по-подобни са генетично, толкова по-силно привличане се изпитва.

 

Още за сексуалното привличане можете да прочетете в puls.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
papugai
преди 9 месеца
4
1
!
Отговори
при положение, че красивите почти задължително са с интелект на ***, едва ли става въпрос за еволюция
Страница 1 от 1