регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Как мастурбацията може да ни навреди?

Какво трябва да знаем?

Още подобни новини
Как мастурбацията може да ни навреди?
Снимка: Instagram

Макар темата за мастурбацията да е табу, тя съществува и е реална част от живота ни. „Най- видимият“ страничен ефект от нея е добре познат – чувството за наслада и удовлетворение. Какви са другите?

 
 
Освобождаване на стреса и напрежениетоКакто всяка друга сексуална активност, мастурбирането стимулира синтеза на ендорфините – вещества в организма, които водят до чувство на щастие и освобождават натрупания стрес. Те се формират в хипофизната жлеза и хипоталамуса в мозъка. Ендорфините са ендогенни, опиоидни и полипептидни съединения, или невротрансмитери, които действат в различни части на мозъка. Допринасят и за здравословното състояние на човека. 


 
Както при мъжете, така и при жените, мастурбацията освобождава напрежението и е време за общуване със самия себе си. В допълнение, тези успокояващи ползи подпомагат съня и намаляват болката, свързана с менструацията.


 
Предпазва от разболяванеТова се отнася за представителите и на двата пола. Някои специалисти я свързват с ползи за предотвратяване развитието на рак на простата, тъй като позволява на мъжете по естествен път да се освободят от натрупаните токсини в урогениталния тракт. 


 
Според тях сред мъжете, които еякулират повече от 5 пъти седмично, се наблюдава редуциране в нивата на токсините и по този начин има вероятност да се намали и рискът от рак на простатата с една трета.

 

Още по темата можете да прочетете в Puls.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
papugai
преди 10 месеца
1
1
!
Отговори
Толкова интересни неща, само дето няма и една дума, която да е свързана със заглавието.
Страница 1 от 1