регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Масово девствени на 26 заради страх от секса

Обратно на масовото усещане

Още подобни новини
Масово девствени на 26 заради страх от секса
Снимка: Pixabay

Около 15 процента от британците на 26-годишна възраст са останали девствени, поради страх от секса, установи проучване, публикувано от в. "Метро".

 

Според изследването, родените в навечерието на новото хилядолетие изчакват по-дълго, преди да се впуснат в сексуални преживявания.

 

Изследователите проследили 16 хиряди души, родени в периода 1898-1990 година откакто те били 14-годишни. Когато интервюирали участниците през 2016 година, когато те били на 26, екипът установи, че 15 процента от тях били останали девствени. 

 

Вероятно е процентът да е даже още по-висок, тъй като не са малко участниците, които са отказали да дават отговори на толкова лични въпроси.

 

От получените данни става видно, че във Великобритания значително се е увеличил броят на девствените млади хора. При предишни проучвания британците, запазили своето целомъдрие до 26-годишна възраст, бяха едва 5 процента.

 

Отказът от полов живот специалистите обясняват като обратна реакция на свръх сексуализирането на съвременната култура. Тя породи страх от интимност при голям брой младежи.

 

 "Според днешните канони всички жени трябва да имат божествено сексапилни тела, а мъжете да са в постоянна ерекция", коментира Сузана Абси ,една от авторките на изследването.

 

Тези стереотипи плашат младите британци да не би да се представят под нивото на очакванията и да бъдат усмивани в социалните мрежи.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Lilly23
преди 3 месеца
2
1
!
Отговори
Не е вярно, Грозният! Но колко души са девствени на 15? 1 - 2% ?
Грозния
преди 3 месеца
3
2
!
Отговори
Не е страх, а грозотия или липса на пари!
Страница 1 от 1