.

4 знака, че НЕ сте готови за връзка

Ето кои са те

Ивета Иванова
4 знака, че НЕ сте готови за връзка
Снимка: Pexels

Понякога хората мечтаят да имат връзка, защото са романтици и са свикнали да имат човек до себе си. Те обичат милите жестове, подаръци, искрени разговори, милувките, прегръдките и им се ще да знаят, че може да разчитат на някого. Те копнеят за любов, но това не означава, че копнеят за определен партньор. Така избират някого, за да си имат половинка, но това не означава, че са влюбени и че това ще е истинска връзка. Ето няколко знака, че още не сте готови за сериозни отношения, според американското издание на "Cosmopolitan".

 


1. Още страдате по бившето гадже

 

Ако често се сещате за бившия партньор, премисляте стари случки и още сте доста разстроени от раздялата, трябва да си дадете време да се справите с тези емоции. Не е хубаво да имате нова връзка, а още да плачете за предишното гадже. Нормално е да сте наранени, да чувствате болка - позволете си да страдате, да плачете, преживейте тези негативни емоции - само така ще може да продължите напред. Не е здравословно да ги отричате и да се сдържате. 

 


2. Не си представяте да правите компромиси отново

 

Няма как да има здрави и стабилни отношения, без да се правят компромиси. Може обаче предишната ви връзка да е била токсична, вие да сте правили доста компромиси, да сте пренебрегвали свои виждания и принципи, защото сте били сляпо влюбени, да сте се променяли прекалено много заради бившето гадже. И сега най-накрая отново да сте себе си, да правите това, което е редно за самите вас. Ако сте на такъв етап, не е полезно да стартирате нова връзка - трябва да си изясните кои сте всъщност, какво сте научили, какво не бихте допускали отново във връзките, да знаете своите граници. Трябва ви малко почивка и време за възстановяване. Едва ли сте готови отново веднага да се отдадете напълно на нов човек и да се съобразявате с него.

 


3. Падате си по хора, които не търсят връзка

 

Ако винаги си харесвате хора, които не търсят сериозни връзки, а само флиртове, секс, забавления, може това да означава, че всъщност и вие не искате нещо сериозно, дори да го отричате пред себе си. Помислете - защо иначе ще се влюбите в човек, който очевидно не се отнася добре с вас и вероятно само ви разиграва? Едва ли търсите такъв партньор и едва ли голямата ви любов е човек с такива качества и възгледи. Ако наистина искахте сериозни отношения, не би трябвало да губите време с такива хора и да се надявате на чудо. 

 


4. Самотни сте и ви е скучно

 

Идва един момент, в който просто не може да понесете самотата. Ако отдавна не сте имали връзка или не сте флиртували с никого, ви се струва, че ежедневието е монотонно, само вашият личен живот е скучен и жадувате за малко близост и интимност. Започвате да мислите, че само друг човек може да върне щастието в живота ви, че той ще излекува самотата ви. Копнеете за ласки, мили жестове, страст, особено ако повечето ви приятели са обвързани. Но така просто търсите любов и романтика и за да получите нещо подобно, занижавате критериите си. Намирате човек, който може и да е страхотен, но между вас няма истинска връзка и не изпитвате силна любов. Може да сте самотни и ако току-що сте приключили дълга и сериозна връзка - просто чувствате празнота, защото сте свикнали да сте обвързани. Не прибързвайте да търсите половинка, ако сте самотни и ви е скучно, така може да нараните някого.

 

5 знака, че НЕ трябва да се връщате при БИВШИТЕ

 

4 зодии, които си играят с чувствата на другите

 

4 знака, че сте прекалено РЕВНИВИ


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...