.

Какво издава цветът на емотиконата сърце?

Вижте какво

Ивета Иванова
Какво издава цветът на емотиконата сърце?
Снимка: Pixabay

Сигурно ви се случва често да изпращате емотиконки-сърца на ваши приятели, роднини, близки и на гаджето. Но знаете ли, че цветът на сърчицата в чата носи някакво послание? Всъщност с цвета казвате по какъв начин обичате въпросния човек. Ето и значенията.

 


Червено сърце

 

Класическото сърце, считано за най-романтичното и най-често използваното. Първият път, когато го изпратите, другият човек е изненадан, впечатлен и се радва, тъй като така казвате, че вече сте влюбени и цените този човек. Ако вие го получите от нов партньор, това издава същото - той вече има чувства към вас, не го е страх да го каже и покаже и ви обича. Червеното сърце олицетворява вечната любов, платоничната любов, означава, че подкрепяте човека до вас. Не го изпращайте след първа среща.

 

 

Снимка: Pixabay

 

Оранжево сърце

 

Това е по-грубата версия на червеното сърце. Някои се шегуват, че е избеляло червено или недостатъчно червено - тоест някой ви харесва и цени срещите с вас, но още не е достатъчно влюбен или вече не ви обича толкова. Обикновено го изпращат мъжете, като така намекват, че все още не са готови за сериозна връзка и пълно отдаване на партньора, възможно е да имат и други тръпки, но сте им симпатични.

 

Снимка: Pixabay


Жълто сърце

 

То издава нежност. Трябва да се изпраща на добри приятели, роднини, хора от семейството, това означава, че ги обичате, желаете им всичко най-хубаво и винаги ще сте мили с тях. Може да го изпращате и на човек, с когото сте имали романтична връзка и сте решили да останете приятели - като символ на приятелството и знак, че все още цените връзката с него. Не се изпраща на хора, с които имате сериозна връзка и вече сте правили секс.

 

 

Снимка: Pixabay

 

Зелено сърце

 

Любимо е на еко активистите. Често го използват хора, които защитават природата, ходят на протести, борят се за каузи. То е подходящо и за любители на природата, които редовно ходят на планина, море, в гората и т.н. Използва се повече като коментар към собствени снимки на природни гледки. Може да го изпращате на съквартиранти, на хора, с които не сте толкова близки, но пък имате много общи приятели, които обичате, колеги, съученици. Зеленото сърце казва: "Знам, че отдавна не сме се виждали/не сме си говорили, но имам да ти кажа нещо ново".

 

 

Снимка: Pixabay

 


Синьо сърце

 

Сините сърца са братски. Момчетата може да ги пращат на най-добрите си приятели, а момичетата - на момчетата, с които са много близки и на които имат много доверие, но имат само приятелска връзка и никога не биха имали романтична връзка с тях. Момчетата понякога го пращат и на момичета, на които са обещали, че ще заведат на среща, но така намекват, че само биха се забавлявали с тях. Синьото сърце е подходящо за групови чатове с компанията.

 

Снимка: Pixabay

 


Лилаво сърце

 

Знаете ли, че лилавото сърце издава, че сте възбудени и че искате да правите секс с човека, на когото го изпращате. Изразявате страст, силна емоция, намек, че искате да се разгорещите. Трябва да знаете, че това сърце обаче често се изпраща и от по-възрастните роднини - баби, дядовци, лели, чичовци и т.н.

 

Снимка: Pixabay

 


Черно сърце

 

Много често някои хора го използват иронично - когато се шегуват с приятели, че нямат късмет в любовта или издават, че са влюбени в човек, който е опасен или просто не е подходящ за тях. Но това сърце може да е символ и на голямата, романтична, искрена, дълбока, изпепеляваща любов. Сякаш казвате: "Сърцето ми е в ръцете ти, можеш да го уинщожиш напълно, да унищожиш моите надежди и мечти. Не съм спокоен/спокойна, но това е положението!". Това е, когато връзките са много страстни, емоционални, вълнуващи, има тръпка, но и има много препятствия и опасност някой да остане наранен.

 

Снимка: Pixabay


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...