.

Истина или лъжа: Митове за двойките

Вижте кои са те

Ивета Иванова
Истина или лъжа: Митове за двойките
Снимка: iStock/Maksym Belchenko

Всички сме чували много клишета за връзките и отношенията между мъжете и жените е, но истината е, че няма правилна формула за здрава и успешна връзка, както и за изживяване на искрена любов. Ето кои митове разбиват от "Daily Mail Australia" с помощта на експерти по връзки.

 


1. Мъжете са по-малко романтични от жените - Мит

 

Антропологът Хелън Фишер разкрива, че за мъжете е по-вероятно да се влюбят от пръв поглед. Проучвания доказват, че и мъжете са по-склонни първи да кажат "Обичам те" и серотонинът, хормонът на щастието, им действа повече, когато чуят тези думи от своята любима.

 


2. Старите хора са по-големи романтици от младите - Мит

 

Изследвания доказват, че колкото по-възрастни са двойките, толкова по-малко вероятно е те да празнуват Свети Валентин. Поколението У е готово да изхарчи повече пари за любивия си човек и да го гледи с изненади.

 

Снимка: iStock/Lacheev


3. Двойките често късат преди Свети Валентин - Истина

 

Ако с гаджето сте се карали много около коледните празници и през януари, е много вероятно да се разделите малко преди Деня на влюбените, според проучванията. Дори 12 февруари е денят, в който късат най-много двойки.

 


4. Мъжете предпочитат секса пред подаръците - Истина

 

Според проучване на "Illicit Encounters", 90% от мъжете смятат, че сексът е най-добрият подарък за Свети Валентин и за други поводи. Мъжете мразят да им бъдат подарявани плюшени мечета, бельо и вратовръзки.

 

Снимка: iStock/Julia Pavaliuk

 


5. Жените обожават скъпите подаръци - Мит

 

На дамите най-много им харесва, когато партньорът помни малките неща, които те са му споделили и когато се сеща да отбелязва дребните поводи. Трогват ги подаръци, които са направени с мисъл и са свързани с тяхно хоби или с момент от връзката. Обичат малките изненади като шоколад, желирани бонбони, плюшени играчки, цветя, а мразят да им подаряват ръкавици с пухчета, алкохол и бельо.

 


6. Розите са най-романтичните цветя - Мит

 

Червените рози са класика, но не са любими на дамите. Дори стои клиширано и означава, че не сте положили много усилия да помислите. Направете по-оригинален избор - лалета, лилии и божури.

 

Снимка: iStock/Artem Peretiatko

 

6 знака, че сте в токсична връзка


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...