.

Роботи ще заменят спасителите на плажа

Роботи ще заменят спасителите на плажа
Снимка: Reuters

Японски учени са само на крачка от създаването на роботи, които в бъдеще ще могат да заменят спасителите на плажа, съобщава в. “Daily Mail”.

 

Революционният андроид се разработва от специалисти от Токийски университет. Неговата структура е създадена по модел на олимпийските плувци, като за целта е използван специален 3D скенер.

 

 

Роботът, наречен Swumanoid, може да плува в стил кроул със скорост от 0,64 метра в секунда - времетраене, което се равнява на една трета от човешкия световен рекорд в дисциплината. Андроидът също така се справя изключително успешно с плуването по гръб и в стил бътерфлай. Преди да може да се пробва с бруст обаче, Swumanoid ще трябва да се сдобие с нов чифт крака.

 

Разработчиците на иновативния робот се надяват, че в бъдеще той ще може да замени спасителите на плажа, като предложи на хората много по-високо ниво на сигурност и защита. Все още обаче предстоят редица усъвършенствания на андроида, свързани главно с подобряването на неговия дизайн, водоустойчивост и издръжливост.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
MB1992
преди 11 години
0
0
!
Отговори
До JonkataK: Хахахахаа!!!! Най-добрия коментар който съм чувал за роботи! Браво!
JonkataK
преди 11 години
0
6
!
Отговори
Ше влезне у водата, ше даде на късо и ше избие сума народ.
Страница 1 от 1