.

Кой тип хора са най-пристрастени към Facebook?

Кой тип хора са най-пристрастени към Facebook?
Снимка: Reuters

С всеки изминал ден социалните мрежи навлизат все повече и повече в живота ни. Времето, което всеки един от нас отделя за посещение на сайтове от типа на Facebook, постоянно нараства. И все пак, замисляли ли сте се, кой тип хора са по-предразположени към пристрастяване към социалните мрежи? Американски изследователи от щатския университет в Мисури откриха отговора на този въпрос, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Изследвайки внимателно поведението на 225 студенти и навиците им за посещение на Facebook, специалистите открили, че тези, които по-често посягат към чашката и прекаляват с алкохола, тези, които постоянно страдат от безпокойство и тревожност, както и тези, които демонстрират признаци на самота, отделят най-много време на социалните мрежи. На срещуположния полюс са младежите, които употребяват марихуана – по една или друга причина те проявяват най-малък интерес към Facebook.

 

Причините за наблюдаваните зависимости, според учените, са твърде логични. По-емоционалните хора (тези с високи нива на тревожност и самотниците) изпитват по-голяма нужда от останалите да изграждат социални връзки, макар и онлайн. Любителите на алкохола пък си падат по качването и коментирането на снимки от купони и забави, което също ги превръща в редовни посетители на социалните мрежи.

 

Американските специалисти обаче все още не могат да си обяснят, защо хората, пушещи марихуана, отделят най-малко време за ровене във Facebook. Една евентуална, според тях, причина е свързана с факта, че в повечето държави по света тревата е забранена от закона, и това кара любителите ѝ да я употребяват тайно. Именно от там идва и стремежът им да не прекаляват с изявите си в социалните мрежи, тъй като рискуват неволно да се злепоставят.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Pepelqshka1
преди 11 години
3
16
!
Отговори
Даже не знам какво са се вманиачили хората по тоя фейсбук вместо да излязат да пият по едно кафе ще си харесват статусите.... направо изчезни
oliiw
преди 11 години
5
10
!
Отговори
Ех, тоя фейсбук начи....
HollyGolightly
преди 11 години
5
18
!
Отговори
Така като гледам, описаха 99% от населението :D
Страница 1 от 1