.

Самотните тийнейджъри са постоянно във Facebook

Самотните тийнейджъри са постоянно във Facebook
Снимка: Dreamstime

На тийнейджърите определено не им е лесно. Да, те водят интересен начин на живот и се намират в етап, в който детето и възрастният се преплитат в една личност, но въпреки това често изживяват нещата по-емоционално, заради бушуващите хормони.

 

 

Наскоро направено проучване показва, че тийнейджърите, които са склонни към тревожност или редовна употреба на алкохол, е по-вероятно да са емоционално пристрастени към Facebook. Статистиката показва, че хората, които пушат марихуана нямат чак такъв интерес към социалните мрежи.

 

До този извод стигнали учените, след като направили анкета на 225 ученици и студенти. Младежите споделили своите чувства и колко често употребяват алкохол и марихуана. Оказало се, че тези, които по-често се притесняват за нещо, следят повече случващото се във Facebook. Причината е, че социалните връзки ги успокояват.

 

Младите хора, които считат себе си за асоциални личности, имат нужда да контактуват с някого и най-лесно им е да си намерят онлайн приятели. Те се притесняват да общуват с околните на живо, затова го правят с помощта на Facebook.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
SpringBreakBitch
преди 10 години
1
3
!
Отговори
Това съм аз...:D
sunrise221
преди 10 години
2
13
!
Отговори
което само по себе си е много голяма грешка. Независимо дали пият или пушат, тийнейджърите не би трябвало да живеят във фейсбук
Страница 1 от 1