.

Четири високотехнологични дрехи, които ще бъдат хит през 2014

Четири високотехнологични дрехи, които ще бъдат хит през 2014
Снимка: Dreamstime

През 2014 година на пазара ще се появят доста високотехнологични джаджи, които ще привлекат вниманието на потребителите. Най-голям хит сред тях определено ще бъдат рокля срещу папараци, рокля, разкриваща чувствата, костюм-детектор на лъжата и тениска хамелеон, пише сп. „Мадам Фигаро“.

 

 

Роклята срещу папараци е дело на модната дизайнерка Инг Гао. В нея има вградени микропроцесори, миниатюрни двигателчета и светлинки, които правят всяка папарашка снимка да изглежда неясно.

 

Роклята, разкриваща чувства, е създадена от дизайнера Даан Роозегорде. Той направил дреха, която става все по-прозрачна, когато дамата, която я носи, изпитва силна емоция – страх, любов, гняв и т.н. Материята се влияе от промяната в сърдечния ритъм.

 

Същият дизайнер предлага и костюм- детектор на лъжата. Той е направен от кожа и алуминий и има сензори, които следят промяната на сърдечния ритъм при изричането на някаква лъжа.

 

Тениската – хамелеон променя цвета си с промяната на телесната температура. Когато на човек му е студено, тя става синя или лилава, когато му е топло тя става жълта или оранжева. Продуктът е подходящ за следене на телесната температура при бебетата и малчуганите.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...