.

Sony впечатлява със своя Project Morpheus

Sony впечатлява със своя Project Morpheus
Снимка: forbes.com

Технологиите днес навлизат все по-скоростно в най-съкровеното. С всяка изминала секунда влиянието им расте толкова главоломно, че едва ли бихме могли да го измерим. Те ни дават надеждата, че съвсем скоро всичко от нашите фантазии ще стане реалност и всяка магия ще бъде визуализирана, чрез определена технология.

 

 

Явно това мислят и от Sony, тъй като едно от емблематичните им изобретения — PlayStation, което с увереност можем да определим като една от най-добрите конзоли за игри, е на път да претърпи радикална промяна, която да направи гледките от фентъзи филми реалност.

 

Става дума за Project Morpheus, който си поставя амбициозната цел да промени начина, по който играем любимите си заглавия, предоставяйки ни възможно, чрез виртуалната реалност, да се потопим изцяло в играта и да станем част от нея.

 

Забележителното изобретение ще представлява нещо средно между очила и шлем, който ще разполага с вграден дисплей, който поддържа Full HD резолюция и осигурява зрителен ъгъл от 90 градуса. Освен това ще е наличен и вграден акселерометър.

 

Устройството ще използва и PlayStation Camera, която засича движенията на главата на играещия в реално време и ги интегрира във виртуалния свят. Допълнителен аксесоар може да бъде и позабравения PS Move контролер. Устройството ще поддържа и 3D аудио, симулиращо звуци идващи от всяка позиция около вас.

 

Ето и точните характеристики на Project Morpheus:

Component: Processor unit, head-mounted unit

Display Method: LCD

Panel Size: 5 inches

Panel Resolution: 1920×RGB×1080 (960×RGB×1080 per eye)

Field of View: 90 degrees

Sensors: Accelerometer, Gyroscope

Connection interface: HDMI + USB

Function: 3D audio, Social Screen

 

Всичко това определено ни кара да мислим, че PlayStation ще се превърне в най-добрата конзола за игри, даваща уникалната и единствена възможност на потребителите да изживеят по-реалистичен и наситен геймплей, при който играчите ще имат усещането, че физически участват във виртуалния свят на играта.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...