.

Facebook Messenger вече има 500 млн. потребители месечно

Facebook Messenger вече има 500 млн. потребители месечно
Снимка: Reuters

Най-голямата в света социална мрежа Facebook обяви, че повече от 500 млн. души месечно използват приложението ѝ за изпращане на съобщения Messenger, което потребителите на мобилни устройства бяха принудени да свалят отделно, ако искат да продължат да използват услугата, тъй като тя вече не е достъпна директно в социалната мрежа, пише Wall Street Journal.

 

 

Трудно е да се каже дали тези резултати са нещо като благодарност от страна на потребителите. Facebook предизвика недоволството на мнозина през април, принуждавайки потребителите да свалят напълно отделно приложение, за да могат да продължат да изпращат съобщения. Пълното отделяне се случи по-късно - през август.

 

Въпреки това новите потребители на Messenger продължават да се увеличават. През април компанията разкри, че те са достигнали 200 млн. месечно. Тогава за пръв път социалната мрежа разкри данни за потреблението на приложението.

 

Messenger беше едно от първите самостоятелни приложения, акцентиращи върху изпращането на съобщения и снимки. Facebook твърди, че софтуерът позволява на потребителите да правят много повече неща - да изпращат стикери, да се обаждат и дори да ползват видео при чат. Към този списък вероятно ще бъдат добавени и мобилните разплащания. И докато някои от първите приложения на Facebook постигнаха успех като Paper, други като Poke не могат да се похвалят със същото.

 

Макар че не е сигурно дали Messenger ще успее, за нея е по-лесно, защото може да върви по стъпките на някои от своите предшественици. Изпращането на съобщения не е нещо ново за Facebook потребителите - просто една от функционалностите е отделена от самата социална мрежа на мобилните устройства. Компанията положи големи усилия, за да интегрира богатия си опит, така че в някои моменти потребителите трудно да различават кога се прехвърлят от Facebook към Messenger.

 

Въпреки че мнозина не харесаха новото приложение, други приветстваха решението на компанията, защото новият софтуер им позволява да се дистанцират от останалите функционалности на Facebook.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...