.

Facebook забранява някои публикации - кои са те?

Facebook забранява някои публикации - кои са те?
Снимка: thinkstockphotos.com

Facebook започва да предоставя повече информация за това какви материали са забранени в социалната мрежа, пише BBC. Компанията обнови правилата на онлайн общността, които сега включват отделен раздел за „опасни организации“ и дава повече детайли за това какви типове голота могат да бъдат публикувани в платформата.

 

Американската компания заяви, че се надява насоките да доведат до по-голяма „яснота“. Един от нейните съветници по безопасността похвали решението, посочвайки, че много други стъпки все още не са направили, което е „вбесяващо“.

 

 

Facebook твърди, че около 1,4 млрд. души използват услугата ѝ поне веднъж месечно.

 

Новите правила ще заменят старите на уебсайта на фирмата и ще бъдат изпратени на потребителите, които подават оплаквания за чужди публикации.

 

Пренаписването на правилата решава проблема с объркването защо някои искания за премахване на публикации са отхвърляни, твърди Моника Бикет, ръководител във Facebook, отговарящ за политиката по отношение на съдържанието.

 

По думите ѝ много потребителите имат въпроси за това какво означава, че социалната мрежа не позволява тормоз или как правилата засягат тероризма.

 

„Сега изяснихме, че не само не позволяваме терористични организации или техни членове във Facebook общността, но също така не позволяваме възхвалата и подкрепата на терористични групи и техните действия, или техните лидери, а това е нещо, което не беше уточнено преди“, допълва Бикет. И все пак тя отбелязва, че самите политики не са се променили.

 

Новата версия на насоките включва близо 2500 думи, което е три пъти повече от досегашното.

 

Разделът за голотата в частност е много по-подробен от неясните обяснения за „ограниченията“, които бяха включени преди това. Компанията обяви, че разширява ограниченията за дигитално съдържание, освен ако то не е създадено с образователни или сатирични цели. По същия начин са забранени описания на сексуални действия, които съдържат „ярки детайли“.

 

Facebook забранява снимки и видеоклипове с физическо насилие, публикувани, за да унижат някого. Преди сайтът разполагаше със списък със забранени теми, но добави и възможност потребителите да добавят примери за реч на омразата, за да се повиши осведомеността за проблема. Платформата не позволява и съдържание, показващо самонараняване, дори и когато става дума за хумористични публикации.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...