.

iPhone SE ще напомня дизайна на 5s модела

iPhone SE ще напомня дизайна на 5s модела
Снимка: www.pixabay.com

През януари сайтът 9to5Mac писа, че Apple ще пусне на пазара нов iPhone с 4-инчов екран, чийто дизайн ще е „почти идентичен" с този на iPhone 5s от 2013 г. От тогава досега редица слухове от доста страни сочеха, че новият 4-инчов модел може всъщност да е с дизайн, който е по-близък до този на iPhone 6. В крайна сметка проверките с няколко източника подсказват, че iPhone SE ще бъде представен на събитието на Apple на 21 март и ще изглежда „почти по същия начин“ като iPhone 5s, допълва изданието.

 

 

Това означава, че няма да има толкова извит дизайн на панела, старт бутонът му ще е отгоре, а жакът за слушалки, говорителят и микрофонът ще са в долната част. Освен това устройството ще е с метална основна част, а в горната и долна част ще е с елементи от стъкло.

 

iPhone SE ще разполага с A9 процесор и M9 чип за поддръжката на „Hey Siri” опцията, която стартира гласовия асистент с това обръщение при изключен екран. Освен това ще има NFC чип за Apple Pay и обновен хардуер за WiFi връзка.

 

Камерата ще е 12 мегапиксела, а телефонът ще поддържа записването на 4K видео, като предстоящия iPad Pro. Сред опциите ще е и Live Photos.

 

Според 9to5Mac новият смартфон на Apple ще се предлага в две конфигурации – 16 GB и 64 GB. Устройството ще се появи в търговската мрежа в същите цветове като 6s, включително Rose Gold, и ще се предлага на стартова цена от 450 долара.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...