.

GoPro прави стъпки във виртуалната реалност

GoPro прави стъпки във виртуалната реалност
Снимка: www.gopro.com

GoPro обяви, че пуска собствен канал за 360-градусови видео клипове с виртуална реалност, наречен “GoPro VR”, както и версия на своя инструмент за безжичен стрийминг HEROCast за виртуална реалност, наречен LiveVR, пише Engadget.

 

Всичко, от което се нуждаете в случая, струва 5 хил. долара - шест камери, софтуера Kolor, умно дистанционно, карти с памет, кабели и други. Ако вече разполагате с достатъчно камери GoPro, можете да купите останалото само за 1500 долара, като предварителните поръчки стартират днес.

 

 

GoPro VR ще стартира отново днес в интернет, както и приложенията, поддържащи виртуална реалност за iOS и Android. Платформата ще събира подбрани видеа от GoPro VR, подобно на тези в канала на компанията, който включва видео по заявка с нормални видеа.

 

Сферичните видеа с виртуална реалност първоначално ще идват от спонсорирани спортисти и творци, но след това ще започне да се появява и съдържание, генерирано от потребителите, щом има достатъчно материали за ползване.

 

GoPro технически досега разполагаше с платформа за видео с виртуална реалност, откакто наследи Kolor Eyes, когато придоби едноименния софтуер за видео. Така GoPro VR се явява логично ребрандиране и развитие на всичко това.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...