.

Super Mario най-сетне откри смартфоните

Super Mario най-сетне откри смартфоните
Снимка: Reuters

Изненадваща новина по време на събитието за премиерата на новите модели iPhone на Apple в сряда - Apple и Nintendo обявиха, че култовата игра Super Mario излиза за първи път за смартфони.

 

Играта Super Mario Runs ще бъде първата за мобилни телефони, включваща популярния персонаж. Тя ще бъде налична първо за платформата iOS на Apple, като се появи в App Store още по време на събитието в сряда вечер и може да се изтегли безплатно. По-късно вероятно ще има версия на Super Mario Runs и за Android.

 

„Super Mario Run изглежда по-скоро като обикновена игра, в която колкото по-дълго натискате с пръст по екрана, толкова по-високо скача Mario“, заяви самият Шигеру Миямото, легендарният дизайнер и създател на Mario, който бе на сцената по време на презентацията на Apple, за да демонстрира играта. „Сега Марио тича към следващата своя цел - iPhone", заяви Миямото и взриви публиката. „Ще може да се играе в метрото, докато хапвате хамбургер или ябълка", добави създателят на играта.

 

По време на обявяването на новината акциите на Nintendo, които се търгуват в САЩ, се изстреляха нагоре с 25% до 35,45 долара за брой.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...