.

Facebook залага на носталгията - връща чат стаите

Facebook залага на носталгията - връща чат стаите
Снимка: iStock

Facebook експериментира с възможностите да разшири своята социална мрежа, като се връща към добре познатите от миналото чат стаи, пише Digital Trends.

 

Залагайки на носталгията, компанията пуска нова функция, наречена Rooms, която ще бъде част от Facebook Messenger. Допълнението към чат приложението има за цел да насърчи публичните разговори по разнообразни теми и да събере хора с различни интереси.

 

Засега Facebook планира да пусне функцията само на определени пазари. Преди време тя експериментира в тази област, като пусна отделно мобилно приложение, наречено Rooms, но то така и не успя да набере популярност.

 

 

Според TechCrunch допълнението към Messenger включва всичко, което компанията е научила от предния си неуспешен експеримент.

 

Всяка чат стая може да се фокусира върху специфична тема и да включва както приятели, така и непознати. Чат стаите предлагат отделна възможност за комуникация извън груповите чатове, които обикновено включват членове на семейството или приятели в социалната мрежа.

 

Функцията стартира първо в Австралия и Канада, които ще бъдат тестовите пазари преди Rooms да се появи в САЩ и да стане достъпна за международните потребители. Хората ще могат да създават частни стаи и да приемат нови хора след администраторско одобрение.

 

"Това ще работи добрe, като допълнение към по-големи Facebook групи, където не всички членове са и приятели във Facebook (или не са се срещали на живо), но също така може да помогне за свързването на хора около определена тема, която те искат да обсъдят посредством чат, вместо в по-формалната структура, която има една Facebook група", допълва TechCrunch.

 

Функцията Rooms може да включва и опция за организиране на събития или изпращане на известия.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...