регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Джаджите, за които 2016 се оказа последна

Джаджите, за които 2016 се оказа последна
Снимка: iStock

През изминалата година станахме свидетели на иновации в света на технологиите. Големите технологични компании обаче спряха от производство редица продукти, отбелязва в бюлетина си Асоциация „Активни потребители“.

 

Ето с кои джаджи се разделихме:

 

Входът за слушалки на iPhone - Apple премахна самостоятелния вход за слушалки от новото поколение смартфони и представи безжични слушалки, наречени AirPods.

 

Galaxy Note 7 – след проблемите с батерията на устройството, за която се оказа, че има склонност към самозапалване, от Samsung бяха принудени да изтеглят модела от пазара и да спрат производството на телефона.

 

 

Hoverboard - Ховърбордовете, както се наричат левитиращите скейтбордове, бяха едни от най-желаните подаръци през 2015 г., но след докладвани инциденти за пожари, причинени от експлодиращи ховърбордове, органите в САЩ прецениха, че устройството не е безопасно за потребителите.

 

Google Picasa - през март Google сложи край на своята услуга за споделяне и съхранение на снимки – Picasa. Това се случи няколко месеца след шумното представяне на Google Photos през миналата година.

 

Motorola – През 2016 г. Lenovo окончателно „бракува“ легендарния бранд Motorola, който стоеше зад революционни технологични продукти, като първото уоки-токи и първия мобилен телефон, насочен към масовия потребител. Вместо това компанията предлага продукти с марката Moto.

 

Телефоните на Blackberry - през септември канадската компания Blackberry обяви, че ще спре да произвежда своите телефони, които й спечелиха толкова много почитатели в зората на смартфоните. Тя реши да даде на свои партньори подизпълнители хардуерните разработки.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...