.

Google започва своя контрол върху видеата в Youtube

Какви са промените?

Google започва своя контрол върху видеата в Youtube
Снимка: Pixabay

От тази седмица Google започва да контролира YouTube както никога преди, добавяйки предупреждения и деактивирайки рекламите на видеа, които според компанията преминават новата ѝ граница за обидно съдържание, съобщава Bloomberg.

 


YouTube няма да премахва конкретните видеа, но вместо това определя нови ограничения върху гледаемостта, споделянето и печелено на пари. Съобщение с детайли за промените е било разпространено сред създателите на засегнатите видеа в четвъртък, посочва говорител на Alphabet.

 

Google представи тези ходове още през юни, но изпълнението им се случва в момент, в който дебатът около екстремизма и политическото слово е в центъра на вниманието. В същото време технологичните гиганти, като Google и Facebook, са изправени пред все по-засилено наблюдение за начина, по който модерират информацията, разпространявана чрез дигиталните им услуги.

 


„Тези видеа ще ангажират по-малко хора и ще бъдат по-трудни за откриване“, казва Кент Уолкър, правен съветник на Google, за плановете в блог от юни. „Това установява правилен баланс между свободното изразяване и достъпа до информация без да се промотират изключително обидни възгледи“, допълва той. Говорител на Google отказва допълнителен коментар по промените.

 


Очаква се новите ограничения, които таргетират подстрекаващо религиозно или дискриминиращо на расов принцип съдържание, да засегнат малка част от видеата, посочва запознат източник. YouTube казва, че в системата се качва над 400 часа видео на минута.

 

Още можете да прочетете в Investor.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...