регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Изкуствен интелект в опит да допише Игра на тронове

Кога и какво да очакваме?

Изкуствен интелект в опит да допише Игра на тронове
Снимка: Imdb

Ако неудържимо искате да разберете как приключват драмите в “Игра на тронове”, определено не сте единствени. След като телевизионният сериал вече е доста напред в действието спрямо книгите, може да се наложи феновете да изчакат чак до 2019 г., за да разберат как се развива сагата на Джордж Р. Р. Мартин, пише Business Insider.

 


След като създава изкуствен интелект, който разглежда близо 5000-те страници, които Мартин е написал за предишните си пет книги, софтуерният инженер Зак Тоут използва алгоритъм, за да прогнозира какво ще се случи с героите.

 


Според него някои теории на феновете наистина са верни. До момента изкуственият интелект е генерирал цели пет глави. Ако искате да ги прочетете, трябва да влезете в страницата на проекта в GitHub.

 


Любопитното е, че всяка глава започва с име на герой, точно както в книгите от поредицата.
И докато мнозина подозират какво точно се случва, изкуственият интелект предлага и няколко неочаквани обрата в действието, за които не е ясно дали ще се появят в сериала или пък в книгите на Мартин.

 


Технологията все пак не е достатъчно развита и самият ѝ създател го признава. Основният недостатък в случая е, че 5000 страници информация са твърде малко за извършването на подобни прогнози. Тоут твърди, че най-добре би било книгите да са 100 пъти по-дълги, но с езиковия речник на книга за деца.

 

Още новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...