регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Nintendo с три нови игри за Pokemon тази година

Каква им е идеята?

Nintendo с три нови игри за Pokemon тази година
Снимка: Reuters

Три нови игри за Pokemon са планирани от Nintendo за нейната конзола Switch тази година.

 

Това може да бъде важен двигател за продажбите в момент, в който компанията се опитва да избегне малкия брой премиери, който доведе до неуспех на предишната ѝ конзола, пише Wall Street Journal.

 


Струващата 300 долара Switch дебютира на пазара през март 2017 г. До март 2018 г. тя е продала над 17 млн. бройки по данни на Nintendo – изненадващ хит, който бележи възстановяване след провала на предишната конзола Wii U.

 


Wii U продаде едва 13,56 млн. бройки за петгодишния си живот поради по-слабия брой игри в рамките на първите ѝ години, твърдят анализатори.

 


Собствениците на Switch вече имат достъп до игри от популярни франчайзи като Mario и Zelda, които бяха пуснати през първата година на устройството и помогнаха за привличането на дългогодишните фенове към новото хардуерно предложение. Но анализаторите на индустрията твърдят, че Nintendo ще трябва да запази темпа на силни премиери на игри, за да изпълни целта си да продаде още 20 млн. бройки от конзолата в рамките на фискалната си година.

 


"Wii U беше толкова голям провал отчасти заради факта, че игрите не бяха достатъчно привлекателни“, коментира Серкан Тото, базиран в Токио консултант.

 

Още по темата можете да видите тук.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...