.

'Змийско кълбо' на Франсоа Мориак отново в България

След 35 години отсъствие от българския книжен пазар най-после у нас се издава една от най-ценните книги в света - романът на Нобеловия лауреат за литература за 1952 година  Франсоа Мориак - “Змийско гнездо”. Романът е истинска

'Змийско кълбо' на Франсоа Мориак отново  в България
style="font-size: 9pt; font-family: Verdana; color: rgb(0, 0, 0); background-color: transparent; font-weight: normal; font-style: normal; text-decoration: none; vertical-align: baseline;" id="internal-source-marker_0.06984964708474051">След 35 години отсъствие от българския книжен пазар най-после у нас се издава една от най-ценните книги в света - романът на Нобеловия лауреат за литература за 1952 година  Франсоа Мориак - “Змийско гнездо”.

Романът е истинска библиографска рядкост - той десетилетия наред можеше да се намери само при букинистите и се бе превърнал в антикварна рядкост.

‘Змийско кълбо” е стилно и естетски издадена от ‘Ентусиаст’ в новата поредица на  издателството - ‘Винтидж”. Поредицата включва специална селекция на творби на утвърдени писатели, които са се превърнали в класика и заслужават да бъдат представени на българската аудитория по нов начин.

Романът “Змийско кълбо” е признат за един от шедьоврите на световната литература. В своята книга Франсоа Мориак први забележителна аутопсия на човешкото сърце.

“Змийско кълбо” е дълбоко психологически и разтърсващ роман, който разкрива тъмната страна на човешката душа, завладяна от желанието за отмъщение.  Това е разказ за преходността и неочакваните обрати на човешкия живот, за отчуждението и самотата, за обичта към най-близките, която се превръща в омраза.

Романът на Мориак е задължителна  книга за  всяка библиотека.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...