.

Немският психиатър и психолог, професор в университета в Тюбинген, Ернст Кречмер, е роден на 8 октомври 1888 година във Вюстенрот, Германия.    Трудовете на Кречмер многократно са удостоявани с високи международни отличия. Най-популя

Кой е Ернст Кречмер?
id="internal-source-marker_0.6437813352761569" style="font-size:9pt;font-family:Verdana;color:#000000;background-color:transparent;font-weight:normal;font-style:normal;font-variant:normal;text-decoration:none;vertical-align:baseline;">Немският психиатър и психолог, професор в университета в Тюбинген, Ернст Кречмер, е роден на 8 октомври 1888 година във Вюстенрот, Германия.   

Трудовете на Кречмер многократно са удостоявани с високи международни отличия. Най-популярен е с разработената от него класификация на видовете темперамент и с изследванията си в областта на медицинската психология и психотерапия.  Известно негово научно произведение е „Устройство на тялото и характера“.

Ниският и дебел тип на Хипократ е наречен от него пикничен, отбелязвайки, че такива хора са склонни към екстраверсия и манийно-депресивни разстройства. Тънкият, деликатен тип Кречмер назовава астеничен и описва склонността на такива хора към интроверсия, дезорганизация и шизофрения.

Кречмер прибавя широкоплещестия и мускулен атлетичен тип и диспластичния, или "смесен" тип. Той  публикува и в областта на детската и юношеската психопатология, разработва нови техники на хипноза и психотерапия и предлага закони, които биха могли да позволят превъзпитанието на рецидивистите.

Кречмер умира на  8 февруари 1964 година в Тюбинген.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...