.

Лицата на свободата

 Да си свободен значи да си независим, да осъществяваш всичките си мечти, идеи и желания, защото свободата е безкрайна...  „ Свободата е едно от най – ценните блага, с които небесата даряват хората  и с нея нищо не може

Лицата на свободата
&nbs
;Да си свободен значи да си независим, да осъществяваш всичките си мечти, идеи и желания, защото свободата е безкрайна...

 „ Свободата е едно от най – ценните блага, с които небесата даряват хората  и с нея нищо не може да се сравни ” ! Още при създаването на света, Бог поставя човека в центъра на света и дава свобода единствено и само на човека, като му позволява двете крайности на живота – да се прероди и издигне във висините, или да се превърне в безсловестна твар.

 Със свободата наистина нищо не може да се сравни... Някои хора се чувстват свободни, когато мечтаят, когато размишляват, когато вземат решения, а пък за някои свободата е това, когато останат сами със себе си и откриват неща, които са били заключени до този момент някъде там... Свободен е поетът, защото той излива душата си и скритото в него върху празен бял лист. Свободен е художникът, създавайки поредната картина. Свободен е скулптурът, който вдъхва живот на поредната си скулптура. Истински свободни са харата, които творят, които остават част от себе си, защото така показват скритите неща, които не са били свободни!

 Свободата  може да се разгледа като многозначно понятие. Свободен може да е човек в мислите си; пред  аудитория  човек има възможност свободно да изрази мнение по даден проблем или иначе казано имаме свобода на словото. Благодарение на свободата ние хората изграждаме достойнството си. Свободата е тази, която прави човека такъв, какъвто е и тя е тази, която дава възможност на човека да се преоткрие, а  по този начин човек прави нещо от себе си! Например – човек е свободен, има всичко, от което се нуждае, но решава да злоупотреби със свободата и попада в лапите на закона. Такъв човек е направил себе си престъпник  и за него свободата се превръща в цел, той мечтае за нея, защото е ограничена. Затова определям свободата, като нещо, което ни оформя като личности и ни прави такива, каквито сме!

 Всеки човек се ражда свободен. Свободата е даденост.Тя вдъхва живот, кара те да се чувстваш добре, да се чувстваш независим! Можеш сам да достигнеш висини, но можеш и много да загазиш, ако обърнаш свободата в свободия. Но когато пастигнеш нещо сам се чувстваш горд , от това, което си постигнал!

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...