.

Всеки народ заслужава управлението, което има.

Управлението в държава, в никой случай не е сила, натрапена от някаде на обществото, то е продукт на обществото.   Ние хората избираме кой да ни управлява. Именно затова ние имаме право на глас. Всичко опира до интереси и всеки би трябвало да

Всеки народ заслужава управлението, което има.
Упра
лението в държава, в никой случай не е сила, натрапена от някаде на обществото, то е продукт на обществото.
 
Ние хората избираме кой да ни управлява. Именно затова ние имаме право на глас. Всичко опира до интереси и всеки би трябвало да дае своя вот. Пределно ясно е, че недоволни винаги има, но не е ли по-добре да дадеш своето становище, отколкото да замълчиш...? Защото в следващия момент най – лесно е да покажеш недоволството си, а по – рано, когато си имал възможност да изкажеш  мнение, си я пропилял. Именно, за да не се стига до този момент и за да може да се избегне това, относно недоволството от управлението, ни се дава шанса да изразим своите интереси, като дадем своя вот било то за държавна или местна управа.
 
Ние имаме право да се сдружаваме и да защитаваме интересите си. Само по този начин ще можем да натрупаме богатство от всякакво естество, което да служи. Не случайно Ф. Енгелс е казал: „ Където няма общност на интересите, там не може да има единство на целите, да не говорим за единство на действията ”.
 
Аз мисля, че това управление, което ние поискаме, съответно то ни принадлежи и го заслужаваме. Отговорността обаче е изцяло наша, на нас гражданите, защото ние имаме голямо влияние върху съдбата на обществото и това в какъв аспект ще продължи да се развива.
 
Всеки има право да бъде избиран и както следва, да избира, но изборът кой да бъде следващият управляващ понякога не се вписва в очакванията на обществото.
Всеки идва на власт с нови цели и идеи, но вариантите са два: „обещавам и изпълнявам” или в лошият случай всичко остава едно „голо” обещание. И за да сме честни към нашите управници можем да кажем, че такива случаи има. Управляващото лице гледа да задоволи собствените си интереси, но не и тези на хората, които са му гласували доверие. Можем да се радваме, че живеем в демократично общество, където за такива, пък и за всякакви въпроси, съществува така нареченото публично обсъждане, и всеки може да изкаже своите гледни точки и да защити позицийте си.
 
Но да се върнем към основната тема. Отговорността е изцяло наша. Ние избираме и заслужаваме управлението, което искаме да имаме!

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...