.

Как да си изберем спортен екип ?

Как да си изберем спортен екип ?
Снимка: sxc.hu

Когато човек спортувате, той трябва да е облечен подходящо, за да му е удобно и да не се запарва. За всеки спорт си има подходящи дрехи, не си взимайте екип за тенис, само защото ви харесва, при положение, че имате намерение да тренирате във фитнеса. Възможно е да се носят едни и същи облекла за различни спортове, но не е препоръчително.

 

 

Спрете се на екип, който е направен от високопроизводителни тъкани, които се износват по-бавно и не запарват тялото. Хубаво е да си вземете „дишащи“ дрехи, особено ако ще спортувате навън в жегата.

 

Много е важно да си купите точно вашия размер. Не се подлъгвайте да си вземете дрехи, които са ви големи или малки, само защото са намалени. Освен, че ще ви е изключително неудобно по време на тренировка, рискувате да си създадете сериозни здравословни проблеми. По-добре дайте малко повече пари, но си осигурите комфорт и сигурност.

 

Има доста специализирани спортни магазини, но в повечето от тях стоките имат висока надценка. Най-евтино ще ви излезе да пазарувате онлайн. Така обаче няма как да премерите екипа, който сте си харесали. Хубаво ще е да намерите въпросните дрехи в някой спортен магазин в града ви, да ги премерите, да видите кой е вашият номер и тогава смело да си го поръчате от интернет.

 

За всеки спорт екипировката е с различна цена. За зимните спортове, например, грейката, якето, каската и т.н. не са никак евтини, докато за джогингът екипът е в границите на разумното. Всичко зависи от спорта, материята, марката и прочие. Не забравяйте да си купите и удобен спортен сутиен, както и каска/наколенки и т.н., ако ще спортувате нещо екстремно.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...