.

Доказано: Мъжете, които имат успехи в спорта, са по-привлекателни

Доказано: Мъжете, които имат успехи в спорта, са по-привлекателни
Снимка: Reuters

Спортистите определено имат по-голям успех сред жените. И това не е случайно. Наскоро бе доказано, че мъжете, които постигат спортни успехи, са по-привлекателни за дамите, предаде Франс прес.

 

За да достигнат до този изводи, учените направили експеримент с участието на колоездачи в Тур дьо Франс. Това е едно от най-трудните състезания за издръжливост.

 

 

В проучването участвали 80 колоездачи, които през 2012 година завършили 99-ото издание на Тур дьо Франс – 20 етапа за 3 седмици по маршрут с дължина 3497 км. Победителят бе Брадли Уигинс, който успя да изпревари Кристофър Фрум от Кения и Винченцо Нибали от Италия.

 

Учените обаче не се интересували от победителите. Те имали за цел да преценят постиженията на всеки състезател, като за целта ползвали метод, базиран върху времената на колоездачите в пролога, двата етапа индивидуално по часовник и цялата обиколка. Също така били направени две анкети, в които били използвани снимки на 40 случайно подбрани колоездачи, без да се вземат под внимание техните постижения.

 

На фотосите, направени преди състезанието и предоставените от организаторите, се виждали лицето, вратът и раменете на състезателя. В изследването участвали 816 души, като 72% били жени. Те трябвало да дадат оценка от 1 до 5 за привлекателността на всеки колоездач въз основа на снимката му.

 

Резултатите показали, че състезателите, които имали най-големи успехи в спорта, са и най-привлекателни.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...