.

Как да поддържаме форма, без да спортуваме

Как да поддържаме форма, без да спортуваме
Снимка: freedigitalphotos.net

Спортът не е любимо начинание на всеки човек. Факт е, че някои хора обожават да спортуват и не могат да си представят да пропуснат тренировка. Други пък не могат да си представят как ще влязат в залата и ще прекарат там дори и десет минути. За някои наистина спортът не е привлекателен и интересен, но е ясно, че трябва да се спортува, за да бъдем здрави. Затова ще ви дадем няколко съвета как да поддържаме форма без да посещаваме фитнес залата.

 

Забравете асансьора. Той е чудесно средство, защото ви спестява време и задъхване по трудните стълби. Но не бива да го използвате, ако не спортувате редовно. Изкачването на стълби е едно много простичко упражнение, но наистина натоварва и ще ви е от полза. Така ще стегнете краката си и ще намалите талията си. Не бива да пропускаме и тонуса.

 

 

Ходете пеша. Това не е невъзможно дори в студените зимни дни. По-добре е да вървите две спирки пеша, вместо да чакате транспорт 15 минути и да зъзнете на спирката. Разходете се в парка или сутрин направете едно кратко кросче из алеите. Ще стегнете краката си, ще горите калории и ще се чувствате много по-добре.

 

 

Клякайте. Това упражнение е много лесно и ефективно, но доста подценявано. Клековете не ви костват нищо, можете да правите дори по 50-100 на ден. Отначало ще ви е доста трудно, ако не сте спортували до момента. Но съвсем скоро ще навикнете и ще ви стане лесно. Правете все повече и повече, дори можете да започнете да използвате и тежести, за да е по-трудно. Това упражнение ще стегне бедрата и дупето ви.

 

Стойте прави. Замисляли ли сте се колко уморително е да стоите прави? Постарайте се да прекарвате повече време прави, защото дългото седене (например в училище, пред компютъра, на работа) влияе много зле на организма. Забавя метаболизма и кръвообращението, повишава кръвното налягане, изменя стойката, мускулите отслабват. Опитайте се да стоите прави винаги в градския транспорт, докато пътувате.

 

Шопинг. Можете да отслабнете и с шопинг. Но не ходете в мола, където магазините са един до друг, а обиколете из центъра на града. Обикаляйте няколко часа наред и ще видите колко изморени ще се почувствате. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...