.

Няколко упражнения, които да правиш, когато те мързи да ходиш в залата

Няколко упражнения, които да правиш, когато те мързи да ходиш в залата
Снимка: freedigitalphotos.net

Има случаи, в които страшно много те мързи и не искаш и да си помисляш за фитнес залата. Планирала си да отидеш на тренировка, но мързелът надделява или просто те отказват атмосферните условия навън (силна горещина, дъжд, сняг). Представяш си как оставаш в леглото и там прекарваш целия ден. Но това не е причина да изпуснеш тренировката си, вместо да се оплакваш, че те мързи, можеш да направиш една по-лека тренировка в домашни условия.

 

Разтегни се. На първо място не е нужно да ставаш. Стой си в топлото легло и се отпусни. Разтягането е важно толкова, колкото е важна и цялата тренировка. Така се спомага притока на кръв към мускулите, тонизираш се, предразполагаш тялото си към по-активни движения.

 

Опитай някои йога пози. Има тонизиращи пози, които действат чудесно на организма. Те ще отведат стречинг уменията ти на следващо ниво, като наблегнеш на една цяла група мускули. Ако някога си правила такива упражнения, повтори ги. Ако си начинаеща, просто отвори клипче в интернет и изпробвай новите за теб пози.

 

 

Използвай рекламите. Гледаш любимото си предаване или сериал и винаги се дразниш, че има реклами. В рекламната пауза си правиш ново смути или си сипваш още една доза зелен чай. Време е да потренираш в тези 4-5 минути, които прекъсват любимото предаване. Направи няколко клека, няколко лицеви опори и 10 секунди планк. Така за 2 минути ще раздвижиш цялото тяло.

 

Използвай стълбите. Където и да живееш, около теб има стълби. Направи си програма за деня и изкачи поне няколко етажа три пъти за ден. Това е чудесен начин да стегнеш тялото си, особено проблемните зони като дупето и бедрата. Не е нужно да се обличаш със специални дрехи или да подготвяш аутфит, защото няма да излизаш от дома си. Ако забързаш темпото с изкачването, упражнението става идеално кардио.

 

Време е за разтребване. Килимът е мръсен, прах се е насъбрала по мебелите и има куп дрехи за пране. Хващай прахосмукачката и мини целия под, почисти добре прахта по мебелите, пусни пералня и оправи всички вещи, които не са на мястото си. тази невинна тренировка ще изгори около 350 калории. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...