.

Как да изчистиш мазнините от областта на корема

Как да изчистиш мазнините от областта на корема
Снимка: iStock

Лятото е в разгара си, а ти все още не си се отървал от мазнините по корема. Това е проблем, който се среща при повечето мъже и жени, но който като всеки проблем си има своето решение. Виж кои са 5-те основни техники, които ще ти помогнат да се сдобиеш с така желания корем:

 

Тренирай със собствени тежести – ако искаш да стопиш мазнините в областта на корема, трябва да правиш силови тренировки със свободни тежести. При това физическо натоварване се горят мазнините от корема, защото то се включва в почти всяко упражнение като стабилизатор.

Хубаво е в тренировката ти да има повече многоставни базови упражнения като обръщане, изхвърляне, мъртва тяга, клякане, изтласкване и т.н.

 

 

Намали консумацията на сол – натрият, който се съдържа в сола, може да окаже неблагоприятен ефект върху коремната ти преса. Приемът на големи количества натрий може да доведе до задържане на вода и подпухване на тялото. Ако си свикнал да ядеш сол, ще ти бъде трудно от раз да се откажеш от нея, затова започни постепенно да намаляваш количеството ѝ. Обръщай внимание и на пакетираните неща и какво количество сол съдържат, защото повечето от тях имат повече, отколкото си представяш. Най-често това са закуски, сирена, сосове, подправки и прочие. Помисли от кои продукти може да се откажеш, за да приемаш по-малко количество сол.

В никакъв случай обаче не бива напълно да спираш приема на сол, защото тя е необходима за правилното функциониране на тялото.

 

Съобрази въглехидратния прием с енергията, която изразходваш през деня – обърни внимание на консумацията на въглехидрати и настрой програмата си по правилен начин, т.е приемай по-малко въглехидрати в дните, когато не си толкова активен и повече, когато степента на натоварване е повишена. По този начин ще поддържаш метаболизма в добри нива и с течение на времето ще изгориш екстра количество мазнини, без да полагаш каквито и да е било допълнителни усилия.

 

Използвай техниката за дестабилизация на тялото – ако искаш да се отървеш от мазнините в областта на корема, трябва да използваш тази техника толкова често, колкото можеш. Прави коремни преси и други натоварващи коремните мускули упражнения върху нестабилна повърхност, например фитнес топка. По този начин натоварваш мускулните влакна на корема повече и контракциите стават доста по-силни, отколкото ако правиш пресите върху твърда повърхност като пода, например.

 

Приемай добри хранителни добавки – използването на качествени хранителни добавки ще ти помогне да постигнеш така желаните резултати по-бързо. Съставките в тях ускоряват метаболизма и обезсмислят допълнителното утежняване на диетата или тренировката.

 

5 ефективни упражнения за корема:

 

- колело;

- планк;

- повдигане на краката от вис

; - класически коремни преси с тежест в ръцете;

- разноименни шпагати;


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...