.

Навиците, които имат момчетата и момичетата с хубава фигура

Навиците, които имат момчетата и момичетата с хубава фигура
Снимка: iStock

Мъжете и жените, които имат привлекателен външен вид, тренират не само, когато трябва да облекат секси рокля или да отидат на море с приятели, а целогодишно. Те са превърнали спорта в навик и поради тази причина техните постижения са дълготрайни.

 

Виж какви са навиците на мъжете и жените, които се радват на привлекателен външен вид:

 

Когато те домързи да отидеш на тренировка, вместо да я пропускаш, си помисли колко добре ще се почувстваш след това – тренировката невинаги е лесна и приятна, но ендорфините, които организмът ти отделя по време и след нея ще повишат настроението ти. Също така, ако тренировката ти е вечерта, ще ти помогне да заспиш по-лесно и сънят ти ще бъде по-качествен.

 

Разнообрази тренировките си – ако не си от хората, които обичат да спортуват едно и също нещо всеки ден, разнообрази рутината. Може един ден да ходиш на йога, друг ден на плуване, трети да си във фитнеса и да вдигаш тежести и т.н. Разнообразните тренировки не само ще ти бъдат по-интересни, но и ще се отразят добре на тялото ти, защото всеки път ще тренираш различни мускулни групи.

 

Тренирай ежедневно, дори да е 10-15 минути – по-добре да тренираш няколко минути, отколкото изобщо. Ако нямаш достатъчно време, за да отидеш във фитнес залата, направи скромна тренировка у дома. Вдигай тежести, прави коремни преси и лицеви опори и т.н. Ще се почувстваш много добре, особено ако цял ден си бил пред компютъра и си се схванал от седене.

 

Насочи вниманието си върху това как искаш да се чувстваш, а не как искаш да изглеждаш – редовното спортуване води до повишени нива на енергия в организма. Съсредоточи се върху позитивния начин, по който тренировките те карат да се чувстваш. Рано или късно резултатите ще дойдат и ще изглеждаш по начина, по който искаш.

 

Храни се с истинска храна – не е нужно напълно да забравиш за любимите си лакомства, просто ги хапвай не по-често от 1-2 пъти седмично. През останалото време се храни здравословно и не прекалявай с консумацията на алкохол.

 

Купи си педометър – тази джаджа не е от скъпите, а в същото време ще ти бъде от голяма полза, особено ако си от хората, които имат нужда от допълнителна мотивация. Ще се изненадаш по колко крачки минаваш на ден, а и знаейки бройката им ще се мотивираш да стават все повече и повече.

 

Спи достатъчно – колкото повече тренираш, толкова по-изморен ще си лягаш и съответно по-бързо и лесно ще заспиваш. Също така, ако спиш по 7-8 часа, на другия ден ще имаш достатъчно енергия и няма да ти се иска да пропуснеш тренировката.

 

Тренирай дори когато имаш мускулна треска – съветваме те да пропуснеш вдигането на тежести, но нищо не ти пречи за потичаш малко на пътеката. Това ще помогне на мускулите ти да се възстановят по-бързо, болката ще отшуми по-бавно, ако си седиш вкъщи.

 

Намали консумацията на алкохол – хубаво е напълно да спреш алкохола, но ако не можеш, то поне пий само по купони и то в разумни количества. Ако се напиеш, на другият ден със сигурност няма да имаш желание да тренираш. Ако обаче пиеш, колкото да се чукнеш с гостите за здраве, няма да имаш никакъв проблем на другия ден да отидеш във финес залата.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
papugai
преди 7 години
0
0
!
Отговори
не разбирамтрябва да си променя навицитеили може да съм изключение
Страница 1 от 1