.

Как да разбереш, че си се пристрастил към тренировките?

Как да разбереш, че си се пристрастил към тренировките?
Снимка: iStock

Докато някои хора трудно се мотивират да бъдат сериозно и да спортуват редовно, други просто не могат да си представят живота без спорт. Виж дали и ти си от хората, които са пристрастени към тренировките:

 

Винаги намираш време за спорт – колкото и да е натоварено ежедневието ти, ти винаги ще намериш 1-2 часа, за да отидеш във фитнес залата или да потичаш в парка. Готов си да станеш 1 час по-рано или да нямаш обедна почивка, но не и да пропуснеш тренировка.

 

Ядосваш се, когато не успееш да тренираш – ако знаеш, че днес поради някакви причина няма да отидеш на тренировка, нямаш никакво настроение цял ден и се ядосваш за най-различни дреболии, които иначе не би забелязал. Крепи те единствено мисълта, че утре ще успееш да стигнеш до фитнес залата и ще снемеш цялото напрежение, което си натрупал днес.

 

 

Нямаш общи теми с приятелите си – те, за разлика от теб, ходят да тренираш от време на време и не го правят с особено желание. Поради тази причина няма как да си говорите за тренировки, за нови фитнес зали в града, за контузии и т.н. И ти усещаш, че всеки път, когато те поканят да излезете заедно, имаш все по-малко и по-малко желание да го направиш.

 

Събуждаш се с мисълта за тренировка – дори предната вечер да си си легнал късно и да знаеш, че те очаква натоварен ден, ти нямаш търпение да станеш от леглото и да отидеш във фитнес залата, преди да започнеш да вършиш другите си ангажименти. И това, че после ще заспиш в училище, не те притеснява, защото си успял да минеш през фитнеса и да потренираш.

 

Качваш снимки на тялото си във Facebook – и не само там, правиш го навсякъде, където има възможност да upload-ваш фотоси. Ти си горд с тялото си и се надяваш със снимките си да успееш да предизвикаш възхищение и завист у околните.

 

Постоянно си поставяш нови цели – и, разбира се, всичките са свързани със спорта. Искаш другата седмица да тичаш с 5 минути повече от сега, да вдигаш с 2 килограма повече от сега, да правиш с 10 лицеви опори повече от сега и т.н. Хубаво е да си поставяш цели, да ги постигаш и да се развиваш, но все пак не забравяй, че има живот и извън залата и там също трябва да имаш цели, които да достигаш.

 

Променил си си хранителния режим – преди ходеше на кино и задължително си взимаше пакетче чипс и кола, а сега предпочиташ да хрупаш някакъв зеленчук, докато гледаш филм. Сутрин задължително закусваш мюсли, а вечер хапваш нещо леко, по възможност салата. Хубаво е човек да се храни здравословно, просто не изпадай в някакви крайности, които по-скоро ще навредят на здравето ти, отколкото да ти се отразят добре.

 

Тренираш без грим – повечето момичета отделят доста време на външния си вид, преди да отидат във фитнес залата, докато ти смяташ, че е глупаво да губиш времето си по този начин и предпочиташ да имаш повече време във фитнес залата. Поради тази причина не се гримираш преди тренировка и всъщност се чувстваш много добре в кожата си.

 

Даваш много пари за спорт – някои видове спорт не са никак евтини. Освен, че трябва да даваш всеки месец пари за абонаментна карта, трябва да имаш и хубави маратонки и поне два спортни екипа, които да сменят. Също така си започнал да се храниш със специални храни, които не са никак евтини, а и ти се иска вкъщи да имаш поне 1-2 уреда, за да може да тренираш и когато по някаква причина не може да посетиш фитнес залата. И така неусетно парите си летят и даваш големи суми, за да се поддържаш във форма. В това няма нищо лошо, разбира се, стига да имаш възможност да си го позволиш.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...