.

Най-добрите съвети за маникюр

Как да направим ноктите си страхотни

Най-добрите съвети за маникюр
Снимка: Instagram

Ако се чудите как да накарате лакът за нокти да изсъхне по-бързо или искате да имате матов маникюр с всеки лак, вижте няколко съвета:

 

1. По-бързо съхнене

 

Понякога се налага да чакаме лакът за нокти да изсъхне цял час, за да сме сигурни, че всички усилия няма да отидат на вятъра. Ако ви е омръзнало досадното чакане може да сложите пръстите си в съд, пълен с ледена вода – най-добре вътре да плуват ледчета. Ако не разполагате с лед може да поседите на студена течаща вода. Да, неприятно е усещането пръстите ви да замръзнат, но така лакът ще изсъхне само за 2-3 минути.

 

2. Подготовка

 

Ако ви се случва често да изцапате кожичките около ноктите с лак, може да опитате следното: сложете малко зехтин на клечка за уши и намажете зоната около ноктите. Така ще можете много лесно да премахнете излишния лак.

 

3. Лак с брокат

 

Този лак е чудесно решение за всички случаи, в които искате да прикриете нещо. Ако имате някакъв цвят, който не е достатъчно плътен, но ви харесва, отгоре може да сложите брокат. Също така може да нанесете от него за прикриване на несъвършенства по ноктите и ще имате по-дълготраен маникюр.

 

4. Матов ефект

 

Това трябва да го опитате! Обикновено лаковете за нокти придават блясък, но ако ви е омръзнало от него и искате малко разнообразие може да направите ноктите си матови. Сложете вода да заври на котлона (ще се получи и ако готвите нещо) и задръжте прясно лакираните нокти на около 5 см. над парата за 3 секунди – лакът не бива да е изсъхнал, защото тогава няма да се получи ефекта. След малко ще наблюдавате магията – вашият лак ще стане матов и секси.

 

5. Декорации

 

Ако решите да слагате декорации или да рисувате нещо с печат или четка, добре е да запечатете всичко с топ лак отгоре. Това ще направи маникюрът по-дълготраен и ще запази декорациите на мястото им, като създава по-реалистичен ефект.

 

Вижте лесни идеи за маникюр в нашата галерия:

 

Снимка: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...